Nogomet
0

Tottenham želi prodati Modrića Man Unitedu, ali za 50 miliona

Totalsport
Luka Modrić
Luka Modrić
Britansko izdanje Goal.coma donosi informaciju da je Tottenham s Manchester Unitedom spreman početi pregovore oko Luke Modrića. Početna cijena je 50 miliona funti.

Za isti je iznos Fernando Torres prošlog mjeseca prešao iz Liverpoola u Chelsea u najskupljemu ulaznom transferu u historiji engleskog nogometa. Automatski to znači da je Modrić trenutno možda i najskuplji igrač na Otoku.

"Modrić ne ide nigdje iz Tottenhama. Ukoliko ga Manchester United uistinu toliko žarko želi, njegova je početna cijena 50 miliona funti", citira Goal.com izjavu neimenovanog obavještajca iz Tottenhama uz dodatak:

"Harry Modrića smatra najtalentiranijim nogometašem u timu. On je uzorni profesionalac i pod dugoročnim je ugovorom."

Isti izvor dodaje da je cijenu za Modrića Alexu Fergusonu postavio predsjednik Spursa Daniel Levy, čovjek koji je prošlog ljeta potpisao Modrića na novi šestogodišnji ugovor. U njemu, piše također Goal.com UK, namjerno nije stavljena bilo kakva fiksna odštetna klauzula baš zato što su u Tottenhamu procijenili da bi Modrićeva cijena mogla otići do neba i da bi ga mogli izgubiti za unaprijed postavljenu, neprimjerenu novčanu svotu.

Ferguson je za Hrvata, prema pisanju otočkih medija, spreman platiti 35 miliona funti jer ga vidi kao dugoročnu idealnu zamjenu za Paula Scholesa. Pedeset miliona, međutim, nije spreman dati jer ne želi cjelokupan iznos budžeta za julski transferni period potrošiti na jednog igrača. Želio se još, osim s Modrićem, Škot pojačati Evertonovim Jackom Rodwellom i Sunderlandovim Jordanom Hendersonom.

Moguće je da bi Ferguson zanimanje s Modrića mogao prenijeti na drugu najveću zvijezdu u timu Spursa, Garetha Balea. No, Velšanin neće biti ništa jeftiniji od Modrića s obzirom na to da je upravo pred potpisivanjem novog ugovora koji će mu donijeti stotinu hiljada funti sedmične plate.