Nogomet
0

Manchester United daje za Modrića 30 miliona funti?

Totalsport
Luka Modrić
Luka Modrić
Luka Modrić prvi je izbor menadžera Manchester Uniteda Alexa Fergusona za glavnog kreatora igre u veznom redu, piše engleski web-portal Caughtoffside.com.

Iskusni škotski menadžer svjestan je da mu takav profil igrača odgovarajuće klase i u naponu snage trenutno nedostaje, te je stoga proglasio 25-godišnjeg omalenog veznjaka svojom glavnom metom dolazećeg ljetnog prijelaznog roka.

Isti izvor tvrdi da je za hrvatskog reprezentativca, koji je na White Hart Lane stigao u ljetu 2008. godine za 16.5 miliona funti, Ferguson spreman platiti 30 miliona funti. Kada bi se ta svota realizirala, Modrić bi postao uvjerljivo najskuplji hrvatski nogometaš u historiji.

Dijelom bi, međutim, Ferguson Modrića mogao platiti nekim od svojih igrača s kojima nije u potpunosti zadovoljan, poput iskusnih Wesa Browna i Michaela Carricka, ili nešto mlađih Andersona, Darrona Gibsona i Toma Cleverleyja.

Iako će se, navodi isti izvor, Harry Redknapp rukama i nogama boriti da zadrži svog ponajboljeg igrača, veličina kluba i trofeji koji su i dalje daleko bliži Unitedu nego Tottenhamu lako bi mogli privući Modrića.