Sigurna pobjeda
53

Tottenham protutnjao Beogradom, Crvena zvezda pala bez ispaljenog metka

N. K.
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometaši Tottenhama pobijedili su na stadionu "Rajko Mitić" u okviru 4. kola grupne faze Lige prvaka ekipu Crvene zvezde rezultatom 4:0 i tako se približili plasmanu u osminu finala Lige prvaka.

Golove za Pijetlove postigli su Lo Celso, potom dvostruki strijelac Son i u završnici utakmice Eriksen.

Tottenham sada ima sedam bodova na drugom mjestu, odnosno pet manje od lidera Bayerna, dok je Zvezda na trećem mjestu s tri osvojena boda.

Tabela:

TOK UTAKMICE:

90' - Gotova je utakmica u Beogradu.

85' - GOOOOL! Još jedan pogodak Tottenhama. Eriksen je primio loptu u šesnastercu i pucao po golu. Lopta je pogodila nekoga i promijenila smjer, tako da Borjan to nije mogao odbraniti.

71 - Kane je pokupio dodavanje na ivici šestnaesterca, ali loše puca daleko od desne stative.

61' - GOOOOL! Za kratko vrijeme Tottenham je došao do uvjerljivog vodstva od 3:0. Ponovo je strijelac bio sjajni Južnokorejanac Son.

57' - GOOOOOL. Tottenham vodi s 2:0. Son se upisuje u listu strijelaca. Primio je precizan pas i mirno pospremio loptu u lijeve rašlje.

55' - Slično kao i na početku utakmice i na otvaranju drugog poluvremena nema većih uzbuđenja, dok Spursi imaju veći posjed lopte u svojim nogama. Vrijedi istaći kako je Milojević napravio izmjenu. Santana je ušao na poluvremenu, a izašao je Gobeljić.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

Foto: AFP
Foto: AFP

45' - Gotovo je prvo poluvrijeme u Beogradu. Tottenham vodi 1:0, ali je i Zvezda u prvih 45 minuta imala dobre prilike za postizanje gola.

44' - Kakva šansa za Zvezdu. Van La Parra je primio lijep pas u peterac i odmah pucao po golu. Na njegovu nesreću, pogodio je desnu stativu.

34' - GOOOOL! Tottenham je poveo. Igrao se pravi fliper pred golom Zvezde. Prvo je Kane pogodio stativu, potom je Son uzdrmao prečku domaćeg gola, a onda je na odbijenu loptu naletio Lo Celso i doveo Pijetlove u vodstvo.

23' - Prva velika prilika na utakmici. Gazzaniga skida loptu koju je uputio Pavkov po sredini gola. Iako je uputio niski udarac s velike blizine, golman je uspio odbraniti svoju mrežu.

20' - Tottenham je preuzeo inicijativu. Međutim, napadi su im uglavnom jalovi pa i nema konkretnih prilika za postizanje gola. Zvezda još miruje.

10' - I dalje bez velikih uzbuđenja u Beogradu. Igra se uglavnom na sredini terena, s tim što Tottenham ima nešto veći posjed lopte u svojim nogama.

1' - Počela je utakmica u Beogradu.

Treneri oba tima Vladan Milojević i Mauricio Pochettino odlučili su se za startne postave večerašnjeg meča, a posebno je zanimljiva izuzetno ofanzivna postavka gostiju koje unapadu predvode Harry Kane i Heung-min Son.

Zvezda: Borjan, Rodić, Degenek, Milunović, Gobeljić, Petrović, Jovančić, Van la Parra, Marin, Garcia i Pavkov.

Tottenham: Gazzaniga, Rose, Sanchez, Foyth, Sissoko, Lo Celso, Dier, Ndombele, Alli, Kane i Son.

Pijetlovi su ove sezone osvojili jedan bod više od Zvezde što je dovoljno za drugo mjesto grupe B u kojoj dominira Bayern sa svih 12 bodova. Tottenham bi večerašnjom pobjedom u Beogradu vjerovatno riješio pitanje prolaska u osminu finala Lige prvaka.