Nogomet
8

Tottenham i Everton odigrali bez golova, Bešić bez minutaže

Piše: D. B.
Tottenham i Everton su u okviru 4. kola engleske Premierlige odmjerli snage na White Hart Laneu, a utakmica je završena nepopularnim rezultatom 0:0.

Everton je na ovoj utakmici prvi zaprijetio preko Cleverlyja, koji je šutirao u 17. minuti, ali je njegov udarac sjajnom odbranom zaustavio golman Tottenhama Lloris.

U 23. minuti su uzvratili gosti, šutirao je Kane, a na golu Evertona se dobrom reakcijom istakao golman Howard.

Igrala se 23. minuta kada je Mason pokušao ugroziti Howarda, koji je ponovo bio na visini zadatka. Golman Evertona je sjajno intervenisao i dvije minute kasnije, kada je zaustavio udarac Bentaleba.

Prvo poluvrijeme je završeno bez golova.

U nastavku utakmice prvi su zaprijetili domaći, Mason je u 55. minuti imao sjajnu šansu, ali je Howard ponovo bio uspješniji od protivnika. Više sreće nije imao ni Chadli desetak minuta kasnije. šutirao je iznad gola Evertona.

Potom su uslijedile dvije prilike, po jedna na obje strane, ali su Tottenhamov Vertonghen i Evertonov Kone bili neprecizni.

U 76. minuti je Kane postigao gol, koji je poništen zbog ofsajda. Mreže su mirovale do kraja susreta, pa su Tottenham i Everton osvojili po bod.

Bh. reprezentativac Muhamed Bešić je utakmicu proveo na klupi za rezervne igrače Evertona.

Everton je deveti na tabeli s pet bodova, a Tottenham petnaesti sa tri osvojena boda.