{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tokom prvenstvene utakmice fašistička obilježja na Pecari

S
7.11.2010. u 20:47
0
0
Tokom prvenstvene utakmice fašistička obilježja na Pecari
0
Tokom prvenstvene utakmice fašistička obilježja na Pecari
Foto: Fotoservis
Navijači Širokog Brijega tokom današnje utakmice, 13. kola Premijer lige, protiv Sarajeva na stadionu Pecara, držali su nacističku zastavu s kukastim križem. Policija nije reagovala.
Iako je na terenu bio fair-play, na tribinama je stanje bilo potpuno drugačije.

Navijači Širokog Brijega sve vrijeme su provocirali navijače gostujućeg tima skandiranjem nacionalističkih pjesama, te vijorenjem nacističke zastave. Na tribinama je bila izvješena i zastava Vatikana.

Na sreću, navijači Sarajeva su se oglušili na provokacije, te do incidenata nije došlo.

Podsjećamo, prema informacijama koje smo dobili od navijača FK Sarajevo, policija Zapadno-hercegovačkog kantona je na ulazu u Široki Brijeg zaustavila kolonu navijača, te prilikom uobičajene kontrole ponašala se potpuno neprofesionalno.

Kako su posvjedočili navijači, policajci su im skidali majice s likom Vedrana Puljića, navijača koji je ubijen prošle godine u Širokom Brijegu, a zatim su pocijepali transparent s njegovim likom.

Međutim, nacističku zastavu navijačima Širokog Brijega nisu oduzeli.

Više informacija od MUP-a ZHK nismo mogli dobiti, jer je glasnogovornik na putu, a službenici Operativnog centra "nisu nadležni da daju informacije".

Tokom sutrašnjeg dana kontaktirat ćemo nadležnu komisiju Nogometnog saveza BiH, kako bismo saznali kakve će mjere poduzeti.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: