|

Tokom prvenstvene utakmice fašistička obilježja na Pecari

Tokom prvenstvene utakmice fašistička obilježja na Pecari
0
S
Sarajevo-x.com
7.11.2010. u 20:47
0
komentara
0

dijeljenja
Tokom prvenstvene utakmice fašistička obilježja na Pecari Foto: Fotoservis
Navijači Širokog Brijega tokom današnje utakmice, 13. kola Premijer lige, protiv Sarajeva na stadionu Pecara, držali su nacističku zastavu s kukastim križem. Policija nije reagovala.
Iako je na terenu bio fair-play, na tribinama je stanje bilo potpuno drugačije.

Navijači Širokog Brijega sve vrijeme su provocirali navijače gostujućeg tima skandiranjem nacionalističkih pjesama, te vijorenjem nacističke zastave. Na tribinama je bila izvješena i zastava Vatikana.

Na sreću, navijači Sarajeva su se oglušili na provokacije, te do incidenata nije došlo.

Podsjećamo, prema informacijama koje smo dobili od navijača FK Sarajevo, policija Zapadno-hercegovačkog kantona je na ulazu u Široki Brijeg zaustavila kolonu navijača, te prilikom uobičajene kontrole ponašala se potpuno neprofesionalno.

Kako su posvjedočili navijači, policajci su im skidali majice s likom Vedrana Puljića, navijača koji je ubijen prošle godine u Širokom Brijegu, a zatim su pocijepali transparent s njegovim likom.

Međutim, nacističku zastavu navijačima Širokog Brijega nisu oduzeli.

Više informacija od MUP-a ZHK nismo mogli dobiti, jer je glasnogovornik na putu, a službenici Operativnog centra "nisu nadležni da daju informacije".

Tokom sutrašnjeg dana kontaktirat ćemo nadležnu komisiju Nogometnog saveza BiH, kako bismo saznali kakve će mjere poduzeti.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.