Osmina finala LP
18

Tok utakmice: Real - Liverpool 1:0

N. K.
Foto: Twitter/Real Madrid
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Reala i Liverpoola večeras od 21:00 sat na stadionu Santiago Bernabeu igrali su revanš osmine finala Lige prvaka, a tekstualni prijenos utakmice mogli ste pratiti uživo na portalu Klix.ba.

90+5' - Gotova je utakmica!

90+4' - Bespotreban potez Tsimikasa zbog kojeg je dobio žuti karton.

90+2' - Sada je sudija gledao VAR kako bi ocijenio da li je Tsimikas igrao rukom u šensaestercu, ali je ipak pokazao da nema penala.

90+1' - Za kraj svije izmjene i kod Liverpoola. Priliku u finišu su dobili Tsimikas i Carvalho.

86' - Igru je sad napustio Carvajal, a ušao je Vazquez.

84' - Još dvije izmjene u Realu. Izašli su Vinicius Junior i Kroos, a ušli Asensio i Tchouameni.

82' - Dvostruka izmjena u Realu. Izašli su Benzema i Modrić, a ušli Ceballos i Rodrygo.

73' - GOOOOOL! Real vodi 1:0, a strijelac je Benzema! Francuz je postigao gol iz blizine nakon što mu je dodao Vinicius. Sva nadanja Liverpoola su sada okončana.

73' - Imamo i prvi žuti karton na utakmici, a dobio ga je trener Liverpoola Klopp zbog prigovora. Ujedno je bila i izmjena, izašao je Milner, a ušao Oxlade-Chamerlain.

69' - Nova sjajna šansa za Real! Vinicius je probio po lijevoj strani i uposlio Benzemu koji iz dobre situacije puca preko gola.

67' - Iako Liverpool pokušava nametnuti svoj ritam uz posjed lopte, Real je i dalje opasniji iz kontri te se čini da će prije doći do gola.

57' - Dvostruka izmjena u Liverpoolu. Izašli su Nunez i Jota, a ušli Firmino i Elliott.

53' - Prva velika prilika u drugom poluvremenu! Valverde je izašao sam na Alissona koji mu je odbranio udarac, a onda je Brazilac odbranio i šut Benzeme.

51' - Liverpool je u drugom poluvremenu krenuo s visokim presingom pa Real ima određenih problema s iznošenjem lopte.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme!

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

45' - Poluvrijeme na stadionu Santiago Bernabeu! Real je bio opasniji u prvom poluvremenu, ali je i Liverpool nekoliko puta ozbiljno zaprijetio.

40' - Igra se odlična utakmica u Madridu budući da se redaju manje i veće prilike na obje strane. Samo nedostaju golovi.

33' - Velika prilika za Liverpool! Darwin je prvo predriblao Carvajala pa onda šutirao, ali je Courtois fantastično odbranio.

29' - Nakon totalne dominacije Reala, Liverpool je uspio uspostaviti kontrolu nad utakmicom. Imali su i nekoliko dobrih napada, ali je to sve daleko od gola.

22' - Real je silovit i ponovo ima sjajnu šansu! Ovaj put je Modrić pucao, ali je njegov šut s 18 metara otišao preko prečke.

20' - Odlična utakmica za sada i nova velika prilika za Real! Camavinga je odlično pucao s više od 20 metara i pogodio je prečku.

14' - Uzvraća Real sjajnom šansom! Vinicius je bio na metar od gola s loptom, ali je Alisson odlično odbranio.

7' - Prva velika prilika za utakmici! Salah je presjekao jednu loptu nakon greške u odbrani Reala i uposlio Darwina, ali Courtois je ipak odbranio njegov udarac.

6' - Real je bolje otvorio utakmicu. Igraju sigurno u sredini terena gdje dominira Modrić. Još čekamo prvi pravi napad Liverpoola.

1' - Počela je utakmica u Madridu!

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

20:55 - Sve je spremno za početak utakmice koju će večeras suditi Nijemac Felix Zwayer.

20:50 - Real nikako ne leži Liverpoolu pa je tako madridski klub od posljednjih sedam međusobnih susreta slavio u njih čak šest, a duel iz 2021. godine je okončan bez pogodaka.

20:45 - Real igra promjenjivo od utakmice protiv Liverpoola pa su tako izgubili od Barcelone u Kupu, remizirali s Atleticom i Betisom te pobijedili Espanyol u prvenstvu.

S druge strane, Liverpool je u Premiershipu pobijedio Manchester United i Wolves, remizirao s Crystal Palaceom, ali je nedavno ponovo doživio šok zbog poraza od Bournemoutha.

20:40 - Prije tri sedmice ovi su rivali odigrali prvi susret osmine finala koji je nakon velikog preokreta pripao Realu rezultatom 5:2. Nunez i Salah su doveli Redse u vodstvo 2:0, a onda je Real preokrenuo golovima dvostrukih strijealaca Vinicius Juniora i Benzeme te pogotkom Militaa.

20:35 - Stigli su nam i sastavi. Obje ekipe će igrati u formacijama 4-3-3. Carlo Ancelotti se odlučio za postavu: Courtois, Carvajal, Militao, Rudiger, Fernandez, Kroos, Camavinga, Modrić, Valverde, Benzema i Vinicius Junior.

S druge strane, Jurgen Klopp se odlučio za ekipu: Alisson, Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson, Diogo Jota, Fabinho, Milner, Salah, Nunez i Gakpo.
20:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos revanš utakmice osmine finala Lige prvaka između Reala I Liverpoola. Utakmica koja se igra na stadionu Santiago Bernabeuu počinje u 21:00 sat.