Liga prvaka
88

Tok utakmice: Manchester City - Real Madrid 4:3

K. H.
Foto: UEFA.com
Manchester City i Real Madrid na stadionu Etihad igrali su prvi meč polufinala Lige prvaka, a tekstualni prijenos utakmice mogli ste pratiti na portalu Klix.ba.
Kraj utakmice

Rezultat i strijelci:

Manchester City - Real Madrid 4:3 (De Bruyne 2', Jesus 11, Foden 52', Silva 74' / Benzema 33', 82', Vinicius 55')

90+3' - Nacho je dobio žuti karton zbog oštrog prekršaja nad Mahrezom.

90' - Igrat će se još tri minute sudijske nadoknade.

b>86' - Nova velika šansa za Manchester City! Kao da smo vidjeli usporeni snimak prethodne situacije, opet je Mahrez šutirao i opet DIas kasni da loptu pošalje u mrežu!

85' - Velika šansa za Manchester City! Mahrez je ubacio, a Ruben Dias nije uspio ubaciti loptu u praznu mrežu.

84' - Kakav meč u Engleskoj, sedam pogodaka i još je moglo biti barem toliko s obzirom na sve šanse koje smo vidjeli. Definitivno jedan od najboljih mečeva u ovoj sezoni!

Manchester City - Real Madrid 4:3 (Benzema 83')

82' - Gooooooooooooooool! Benzema s bijele tačke postiže treći gol za Real i sada je rezultat 4:3! Šutirao je popularnu "panenku", poslao Edersona na pod i rutinski pogodio.

80' - Penal za Real! Laporte je igrao rukom, a sudija iz Rumunije pokazao na bijelu tačku!

76' - Velika šansa za Manchester City! Mahrez je mogao postići peti gol za svoj tim, ali je nakon prodora po desnoj strani šutirao malo pored gola.

Manchester City - Real Madrid 4:2 (Bernardo Silva 74')

74' - Gooooooooooooooooooooool! Kakav pogodak Bernarda Silve! Napravljen je prekršaj nad Zinchenkom, sudija je pustio prednost, a onda Silva sjajnim udarcem lijevom nogom s lijeve strane pogađa same rašlje gola Courtoisa! Kakav gol!

69' - Opasan napad Reala, ali je na kraju Vinicius donio lošu odluku i uposlio Rodryga koji je bio u nedozvoljenoj poziciji. Rodrygo je izašao iz igre, na terenu je Camavinga.

63' - Malo je pao tempo igre, kao da obje ekipe skupljaju snagu za posljednjih 30 minuta.

56' - Odmah šansa na drugoj strani, ali nakon centaršuta Bernarda Silve nikoga nije bilo da tu loptu šutira prema golu gostiju.

Manchester City - Real Madrid 3:2 (Vinicius 55')

55' - Gooooooooooooooool! Kakav soloprodor Viniciusa i sjajan pogodak. Izbacio je Fernandinha na centru, sam se zaputio prema golu Edersona i rutinski pogodio za 3.2.

Manchester City - Real Madrid 3:1 (Foden 53')

53' - Gooooooooooooooooool! Građani postižu i treći gol i to sasvim zasluženo! Fernandinho je sjajno probio po desnoj strani, ubacio, a na pravom mjestu bio je Foden koji glavom pogađa za 3:1. Courtois nije imao nikakvu šansu!

50' - Opasna prizemna lopta De Bruynea kroz kazneni prostor Reala, ali Foden nije stigao da šutira.

48' - Velika šansa za Manchester City! Mahrez je sjajno probio kroz odbranu Madriđana, šutirao je i pogodio stativu, a odbijenu loptu u mrežu nije uspio poslati Foden. Carvajal je u posljednji trenutak spasio i blokirao.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Alaba je izašao iz igre, a na terenu je Nacho.

Prvo poluvrijeme

45+1' - Opasan napad Cityja, Mahrez je ubacio loptu, ali Militao čisti.

45' - Igrat će se jedna minuta sudijske nadoknade.

42' - Dobar prodor Gabriela Jesusa po lijevoj strani, lagano je prošao pored Militaoa, ali na kraju su to ipak blokirali igrači Reala...

40' - Mahrez je probao direktno iz slobodnog udarca, ali je Courtois to pratio i odbranio njegov pokušaj.

36' - Guardiola je već napravio jednu izmjenu, a umjesto Stonesa na terenu je Fernandinho. Englez je pokrivao desnu stranu u odbrani, a sada će to raditi Brazilac.

Manchester City - Real Madrid 2:1 (Benzema 33')

33' - Gooooooooooooool! Vraća se Real Madrid! Mendy je ubacio s lijeve strane, a onda Benzema sjajno pogađa iz voleja i vraća svoj tim u igru. Ovo je 40. gol za Francuza u svim takmičenjima u ovoj sezoni.

31' - Nova šansa za Manchester City, bukvalno svaki napad vidimo ozbiljan pokušaj prema golu. Sada je šutirao Zinchenko, ali pored gola.

30' - Velika šansa za Real Madrid! Benzema je ubacio, Alaba glavom šutira malo pored gola Edersona...

29' - Nova velika šansa za Manchester City! Foden je izašao sam na Courtoisa, ali je šutirao pored gola. Bila je ovo idealna šansa za treći gol.

26' - Velika šansa za Manchester City! Mahrez je izašao sam s desne strane, ali je desnom nogom šutirao u vanjski dio mreže. Moglo je lagano biti 3:0 za Građane. Guardiola je ljut na svog krilnog igrača jer nije uputio dodavanje na drugu stativu.

[TWITTER]1519035961786654722[/TWITTER]

18' - Dobra šansa za Real! Vinicius je prošao po lijevoj strani nakon asistencije Benzeme, šutirao je, ali Diaz blokira.

16' - Nova opasna situacija pred golom Reala! Foden je primio loptu na lijevoj strani, ubacio u peterac gostujućeg tima, a na kraju je Alaba u posljednji trenutak izbacio loptu u korner. Ipak, u međuvremenu je dosuđena nedozvoljena pozicija, iako se čini da je sve bilo čisto.

Manchester City - Real Madrid 2:0 (Gabriel Jesus 11')

11' - Gooooooooooooooool! Manchester City već sada ima vodstvo od 2:0! Lopta je došla do Jesusa, a on se okrenuo prema golu Courtiosa i pogodio za 2:0 i veliko vodstvo svog tima! Teška situacija za Madriđane...

5' - Domaći igrači imaju veliku podršku s tribina i nema sumnje da će u prvom meču pokušati riješiti pitanje putnika u finale, ukoliko im se, naravno, otvori mogućnost da dotuku Real.

Manchester City - Real Madrid 1:0 (De Bruyne 2')

2' - Gooooooooooooooool! Manchester City vodi protiv Reala! Strijelac je De Bruyne koji je glavom pogodio nakon centaršuta Mahreza s desne strane! Sjajan početak meča Građana!

1' - Meč je počeo! S centra su krenuli domaći igrači!

20:59 - Sve je spremno za početak utakmice.

20:50 - Foden je jedini igrač Manchester Cityja rođen u 21. vijeku, dok su kod Reala to Vinicius i Rodrygo.

20:45 - Samo dvije od posljednjih deset utakmica Manchester Cityja u Ligi prvaka protiv španskih timova završile su porazom za Guardiolin tim. Ostvarili su šest pobjeda i dva remija.

Također, Manchester City je samo jednom u posljednjih 14 mečeva na svom stadionu u nokaut fazi Lige prvaka primio više od jednog pogotka, dok je Real postigao najmanje dva pogotka u sedam od posljednjih osam mečeva u ovom takmičenju.

20:40 - Utakmica sluti na spektakl budući da je s jedne strane sjajni tim Pepa Guardiole s De Bruyneom, Fodenom, Bernardom Silvom..., a s druge uvjerljivo vodeća ekipa La Lige predvođena Benzemom, Modrićem, Viniciusom...

I Realov trener Carlo Ancelotti i Guardiola će nastojati da svoje ekipe odvedu u novo finale te je teško prognozirati favorita. Ipak, kladionice u prvom susretu daju znatno više šansi engleskoj ekipi pa će biti zanimljivo vidjeti kako će Ancelottijev tim odgovoriti na to.

20:40 - Veliko finale Lige prvaka zakazano je za 28. maj, a iako se prvobitno trebalo igrati na stadionu u Saint Petersburgu, zbog invazije Rusije na Ukrajinu odlučeno je da će se finale igrati na stadionu Saint-Denis u Parizu.

20:30 - Drugi polufinalni par u Ligi prvaka čine Liverpool i Villarreal, a oni će svoj prvi duel igrati u srijedu na stadionu Anfield u Engleskoj.

20:20 - Glavni sudija večerašnjeg meča je István Kovács iz Rumunije, a pomagat će mu sunarodnjaci Vasile Florin Marinescu i Ovidiu Artene. Četvrti sudija je Sandro Schärer iz Švicarske, a u VAR sobi će sjediti Nijemci Marco Fritz i Bastian Dankert.

20:15 - Ovo će biti sedmi međusobni duel Manchester Cityja i Reala, a trenutno oba tima imaju po dvije pobjede te su dva meča završena bez pobjednika. Gol-razlika je 7:7.

Poznati su i sastavi za večerašnji meč:

20:00 - Za Manchester City od prve minute igraju: Ederson, Stones, Ruben Dias, Laporte, Zinchenko, De Bruyne, Rodri, Bernardo Silva, Mahrez, Jesus i Foden.

Početni sastav Manchester Cityja za meč protiv Real Madrida
Početni sastav Manchester Cityja za meč protiv Real Madrida

Za Real Madrid igraju: Courtois, Alaba, Militao, Carvajal, Mendy, Kroos, Valverde, Modrić, Vinicius, Benzema i Rodrygo.

Početni sastav Real Madrida za meč protiv Manchester Cityja
Početni sastav Real Madrida za meč protiv Manchester Cityja

Na klupi Građana su: Steffen, Carson, Ake, Sterling, Gundogan, Grealish, Fernandinho, Egan-Riley, Mbete, Palmer, McAtee i Lavia.

Na klupi Kraljevskog kluba su: Lunin, Fuidas, Vallejo, Nacho, Asensio, Marcelo, Casemiro, Lucas, Bale, Ceballos, Isco i Camavinga.

20:00 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos prve utakmice polufinala Lige prvaka između Manchester Cityja i Real Madrida. Duel se igra na stadionu Etihad u Manchesteru s početkom u 21 sat.