Nogomet
3

The Sun: United ne odustaje od Ronalda, uključio se i Nike

Totalsport
Cristiano Ronaldo (Foto: AFP)
Cristiano Ronaldo (Foto: AFP)
Engleski prvak Manchester United ne odustaje od nastojanja da ovo ljeto u svoje redove vrati najveću zvijezdu Real Madrida Cristiana Ronalda, tvrdi The Sun.

Portugalski je nogometaš prije četiri godine preselio s Old Trafforda na Santiago Bernabeu uz rekordnu odštetu od 94 miliona eura. Aktuelni mu ugovor vrijedi do 2015. godine, a novi zasad odbija potpisati. U tome svoju priliku navodno vidi United koji je, prema The Sunu, spreman platiti oko 76 miliona eura, te dodati još jednog igrača kao odštetu.

Teško je vjerovati da bi se Real mogao olako odreći Ronalda, ali isto tako si Madriđani ne mogu dopustiti da Portugalcu istekne ugovor. Za očekivati je da će sljedeće ljeto odšteta koju mogu dobiti biti znatno manja, tako da se prodaja u predstojećem prijelaznom roku ne čini nemogućom, dakako ukoliko Ronaldo doista želi otići.

The Sun navodi kako je United već uspostavio kontakt s Ronaldovim agentima, a u posao je navodno uključen i Nike koji opskrbljuje engleskog prvaka opremom, ali je ujedno i privatni sponzor portugalske zvijezde.