Nogomet
0

Težak zadatak za Manchester United protiv Olympiakosa, Dortmund blizu četvrtfinala

Piše: D. B.
Večeras su na rasporedu dva uzvratna susreta osmine finala Lige prvaka. Manchester United će na Old Traffordu ugostiti ekipu Olympiakosa, dok je Borussia Dortmund domaćin Zenitu.
Trening Manchester Uniteda (Foto: EPA)
Trening Manchester Uniteda (Foto: EPA)

Manchester United - Olympiakos (0:2)

Olympiakos je odigrao dobru utakmicu protiv Manchester Uniteda na svom terenu, tako da revanš dočekuje s prednošću od dva gola. S druge strane, ekipu menadžera "Crvenih vragova" Davida Moyesa čeka izuzetno težak posao, posebno jer Unitedu ide loše i u Premierligi, gdje je u prošlom kolu na svom terenu teško poražen od Liverpoola rezultatom 3:0. No, nadu daju stopostotni učinak na Old Traffordu ove sezone u Ligi prvaka i podrška domaćih navijača. Da li će Olympiakos odbraniti svoju prednost ili će United napraviti podvig i plasirati se u četvrtfinale, bit će poznato večeras.

Trening Olympiacosa (Foto: EPA)
Trening Olympiacosa (Foto: EPA)

U ekipi Manchester Uniteda neće biti povrijeđenog Jonnyja Evansa, dok za goste neće igrati Michael Olaitan, a pod upitnikom su nastupi Ivana Marcana i Javiera Saviole.

Borussia Dortmund - Zenit (4:2)

Dortmund je zabilježio važnu pobjedu rezultatom 4:2 protiv Zenita u St. Petersburgu i tako pokazao da je apsolutni favorit u ovom duelu. Ruski tim se može samo nadati čudu u revanšu, dok Dortmund treba tek odbraniti već stečenu prednost.

Trening Borussije Dortmund (Foto: EPA)
Trening Borussije Dortmund (Foto: EPA)

Poznavajući ekipu Jurgena Kloppa, ona će ići na novu pobjedu u želji da zapečati plasman u četvrtfinale Lige prvaka.

Trening Zenita (Foto: EPA)
Trening Zenita (Foto: EPA)

Nastup Marca Reusa u ekipi Dortmunda je pod upitnikom, dok Andreyja Arshavina neće biti u redovima Zenita zbog povrede.

Zenitovo januarsko pojačanje, Aleksandar Ryazantsev, neće biti u kadru, jer ovaj bivši nogometaš Rubina iz Kazana nije prijavljen za Ligu prvaka.

Obje utakmice se igraju od 20:45 sati.