Nogomet
1

Tevez: Više od odlučujućeg pogotka nisam mogao ni tražiti

Totalsport
Carlos Tevez (Foto: AFP)
Carlos Tevez (Foto: AFP)
Argentinski nogometaš Carlos Tevez odlučio je pogotkom u 58. minuti utakmicu Sampdorije i Juventusa (0-1), te je time na najbolji mogući način predstavio sebe kao veliko ovosezonsko pojačanje.

Na asistenciju Pogbe Argentincu nije bilo teško podmetnuti nogu i donijeti aktuelnom prvaku talijanske Serije A startna tri boda u novoj sezoni. Inače, Tevez je već ranije bio strijelac za Juventus i to u Superkup utakmici protiv rimskog Lazija (4-0).

"Da, ovo je bila još jedna savršena utakmica za mene. Više od pogotka i to onoga koji odlučuje nisam mogao tražiti. Također, sve je time bitnije jer je ovo bilo teško gostovanje i zahtjevan suparnik", rekao je Tevez i dodao:

"Bit će samo još bolje. Još uvijek se privikavam na novu sredinu, upoznajem sagrače. Tek nam slijedi sinhronizacija u svakom smislu."

Inače, tok utakmice u Đenovi je s tribina pratio talijanski strateg Roberto Mancini, nekadašnji Tevezov trener u Manchester Cityju.

"Nisam znao da je bio tu. Ostali smo u dobrim odnosima, to jedino mogu reći", dodao je impulzivni argentinski nogometaš za kraj.