Nogomet
0

Mancini: Tevez zaslužuje desetku, on će Juveu donijeti razliku u Evropi

Totalsport
Tevez i Mancini dok su bili u Cityju (Foto: Arhiv/AFP)
Tevez i Mancini dok su bili u Cityju (Foto: Arhiv/AFP)
Talijanski stručnjak Roberto Mancini, bivši menadžer Manchester Cityja, smatra kako je Argentincu Carlosu Tevezu opravdano dodijeljen dres s brojem 10 u Juventusu.

Carlos Tevez igrao je u Manchester Cityju pod vodstvom Mancinija posljednje četiri sezone. Prije toga je 29-godišnji Tevez je igrao za Boca Juniorse, Corinthians, West Ham i Manchester United. Prije nekoliko dana Juventus je potvrdio kako je s Tevezom potpisao trogodišnju saradnju.

Iako se pamte vremena kada Mancini i Tevez nisu živjeli u ljubavi u Manchester Cityju, talijanski trener je o argentinskom napadaču govorio vrlo pozitivno.

"Carlos je jedan od najtalentiranijih napadača na svijetu. U Italiji će s Juventusom biti korak iznad ostalih", započeo je Mancini.

Osvrnuo se i na činjenicu da će Tevez u Staroj dami nositi dres s brojem 10, kojeg je godinama nosio legendarni Alessandro Del Piero.

"Alexa će Juventusovi navijači uvijek pamtiti kao legendu, ali mislim da će Carlos biti dostojni nasljednik. Baš on je pravi čovjek za dres s brojem 10. S njim u ekipi, ne samo da će Antonio Conte osvojiti treće prvenstvo u nizu, nego će biti i spreman za napad na Ligu prvaka. Tevez je taj igrač koji će donijeti razliku u Evropi. Jedva čekam da ga vidim u akciji u našoj ligi", rekao je Mancini.

Na kraju je poželio da Tevezovim putem dolaska u Seriju A krenu i druge međunarodne zvijezde.

"Zadnjih godina su neki veliki igrači odlazili iz naše zemlje. Zbog toga je Tevezov dolazak važan korak za talijanski nogomet. Nadam se da će ubuduće dolaziti i drugi veliki igrači, ali morat ćemo biti strpljivi prije nego što naša liga opet postane onako jaka i konkurentna kakva je nekad bila", zaključio je talijanski nogometni stručnjak.