Nogomet
3

Tevez: Conte ima isti pobjednički gard kao i Ferguson

Totalsport
Tevez u dresu Juventusa (Foto: AFP)
Tevez u dresu Juventusa (Foto: AFP)
Argentinski nogometaš Carlos Tevez nije trebao dugo čekati na premijerni pogodak u dresu Juventusa, kada su službene utakmice u pitanju. Zabio je ove nedjelje, u Superkup slavlju njegove ekipe.

Juventus je apsolutno dominirao u meču na rimskom Olimpicu, te je pobijedio Lazio 4-0 za drugo uzastopno osvajanje ovog trofeja, te šesto u historiji, po čemu su Juve i Milan rekorderi.

Posljednji je pogodak na utakmici postigao Carlos Tevez, ovoljetno pojačanje Juventusa, što je izazvalo erupciju oduševljenja njegovih saigrača koji su, očigledno, vrlo toplo primili Argentinca u svoje odaje.

"Stvari su krenule sjajnim putem na ovoj utakmici. Igrali smo odlično, lako smo uzeli prvi trofej, a u ličnom pogledu je također sve prošlo sjajno jer sam zabio gol za konačnih 4-0",rekao je Tevez i potom posebno pohvalio dva čovjeka.

"Oduševljen sam Mirkom Vučinićem. Taj čovjek ima nogomet u malom prstu, divota je s njim igrati. I naš trener Antonio Conte, jako me podsjeća na Fergusona. Samo njih dvojica imaju tako specifičan pobjednički gard."