Manchester City se izvinio
77

VIDEO / Tevez podigao transparent "Fergie, počivaj u miru"

Totalsport
Argentinski napadač Manchester Cityja Carlos Tevez našao se u središtu nove kontroverzne situacije tokom jučerašnje pobjedničke parade Građana povodom osvajanja premierligaškog naslova.

Naime, podigao je Tevez tokom vožnje u autobusu otvorenog krova visoko u zrak s osmijehom od uha do uha transparent dizajniran u stilu pogrebnog spomenika na kojem je stajao napis "R.I.P. Fergie" (Fergie, počivaj u miru). Naravno, jasna je to aluzija na menadžera Manchester Uniteda Sir Alexa Fergusona.

Iz Manchester Cityja su uvidjevši situaciju reagirali munjevito i lansirali izvinjenje.

"Stvaranje takvog materijala bez ukusa samo po sebi je vrijedno svake osude, kao i prihvatanje i mahanje njime. Carlos je napravio značajnu pogrešku u sudu. Klub želi uputiti najiskrenije izvinjenje Sir Alexu Fergusonu i Manchester Unitedu za bilo kakve nanesene uvrede", stoji u Cityjevom saopćenju.

"Zanio sam se u uzbuđenju u trenutku i sigurno nisam mislio iskazati bilo kakvo nepoštovanje prema Sir Alexu Fergusonu kojem se divim kao čovjeku i kao menadžeru", objasnio je Tevez, kojem je sporni transparent u ruke dao jedan od navijača Građana.

Engleski mediji nagađaju da bi transparent mogao biti reakcija na Fergusonovu izjavu iz 2009. godine kada je upitan na pitanje da li će United ikad biti autsajder u utakmicama protiv gradskog rivala, odgovorio:

"Ne za mog života."

U svakom slučaju, kontroverze se lijepe za omalenog Argentinca koji je u julu 2009. godine redove Uniteda zamijenio onim Cityjevim. Tek što se stišala afera oko sukoba s menadžerom Robertom Mancinijem nakon odbijanja ulaska u igru za vrijeme susreta Lige prvaka protiv Bayerna, stigla je nova.