Promijenio priču
1

Tevez: Neću se izviniti Fergusonu

Totalsport
Iako se u prvom trenutku pokajao zbog morbidne poruke Alexu Fergusonu, napadač Manchester Cityja Carlos Tevez je po povratku u Argentinu ustvrdio kako se nema namjeru izviniti menadžeru Manchester Uniteda.

Podsjetimo, tokom proslave Cityjeva naslova engleskog prvaka Tevez je, za vrijeme vožnje autobusom otvorenog krova, visoko u zrak podigao transparent s porukom “RIP Fergie”, odnosno “Počivaj u miru Fergie”. Aludirao je, naravno, na menadžera Manchester Uniteda, svoga nekadašnjeg kluba.

Iz Cityja su ekspresno uputili izvinjenje gradskom rivalu i samom Fergusonu, a i argentinski nogometaš je izjavio kako se zanio tokom proslave i kako nije htio iskazati nepoštovanje Škotu. No, u srijedu je, po povratku u domovinu, promijenio priču.

"Čini se kao da je Ferguson predsjednik Engleske. Kad god je pričao loše o nekom igraču ili kad god je blatio mene, nikad nisam tražio njegovo izvinjenje. Kada zabrljaš, trebaš se izviniti, ali ja se Fergusonu neću izviniti", rekao je kontroverzni nogometaš okupljenim novinarima na aerodromu Ezeiza u Buenos Airesu.