Nogomet
0

Teška pobjeda Dinama nad Istrom, Hodžić odigrao cijeli meč

Piše: O. T.
Dinamo na drugom mjestu tabele (Foto: GNK Dinamo Zagreb)
Dinamo na drugom mjestu tabele (Foto: GNK Dinamo Zagreb)
Dinamo je uspio srušiti Istru na Maksimiru koja se uspjela braniti do 81. minute kada je nakon odlične uvertite Armina Hodžića pogodio Fernandes za pobjedu Modrih u 16. kolu HNL-a.

Jasno je bilo da će se Istra fokusirati na odbranu svog gola i da će utakmica proteći u dominaciji Dinama koji je prvu šansu napravio u 22. minuti i to nakon kornera. Ubacio je Machado, Fernandes šutirao glavom, a odbijenu loptu Rog nije pospremio u mrežu.

Tri minute nakon toga sam na golmana Ivušića izlazi naš Armin Hodžić, ali golman Istre zaustavlja njegov udarac. Hodžić je bio u prilici za gol i u 32. minuti kada je loše zahvatio loptu koju mu je poslao Fernandes.

Iako je prvo poluvrijeme obilježeno velikim šansama Dinama, u drugom poluvremenu skoro da šansi nije bilo. Uslijedila je dominacija Modrih kojima je nedostajao zadnji pas.

Tako je bilo sve do 81. minute kada je Hodžić napravio prodor, šutirao, Ivušić odbranio, a odbijenu loptu u gol pospremio Fernandes.

Ovom pobjedom Dinamo je prekinuo niz od dva poraza (Hajduk i Rijeka) i sada zauzuima drugo mjesto na tabeli sa bodom manje i utakmicom više od prvoplasirane Rijeke.