{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Terry: Nisam rasista, Ferdinandu sam samo rekao od*ebi idote

T
10.7.2012. u 14:20
1
16
Terry: Nisam rasista, Ferdinandu sam samo rekao od*ebi idote
1
Terry: Nisam rasista, Ferdinandu sam samo rekao od*ebi idote
John Terry
Istražiteljici Engleskoga nogometnog saveza (FA) Jennifer Kennedy u ranije obavljenom intervjuu John Terry je pokušao objasniti svoju konverzaciju s Antonom Ferdinandom tokom premierligaške nogometne utakmice 23. oktobra prošle godine.
Snimka intervjua o događajima tokom utakmice između Terryjevog Chelseaja i Ferdinandovog QPR-a u utorak je u cijelosti puštena na Westminsterskom okružnom sudu u Londonu, gdje traje drugi dan suđenja kapitenu nogometne ekipe Chelseaja za navodni rasistički ispad spram 27-godišnjeg igrača QPR-a.

"Tokom moje karijere svašta su mi prišivali na i izvan terena, no okarakterizirati me rasistom – to nisam zaslužio i to ne mogu podnijeti. Nisam htio da Anton misli da ga vrijeđam na rasnoj osnovi. To nije moj karakter. To nisam ja", rekao je Terry, te potom istražiteljici hronološki objasnio šta se događalo na terenu tokom njegovog sukoba sa suparničkim nogometašem, inače bratom Rija Ferdinanda.

"Velik dio vremena prošle godine navijači i igrači suparničke ekipe vrijeđali su me zbog navodne veze s Vanessom Perroncel, bivšom suprugom mog bivšeg saigrača Waynea Bridgea. Nisam protestirao nego sam trpio: kao nogometaš morate se naučiti primiti pokoji udarac u bradu", izjavio je Terry u uvodu napokon prešavši na stvar.

"Učinilo mi se da mi je tokom našeg verbalnog prepucavanja Anton dobacio "je.... crna pi... (fucking black cunt)". Nakon toga sam uzviknuo prema njemu više puta istu sintagmu u čuđenju zašto mi je to dobacio. Rekao sam mu: "Odj..., odj...! Crna pi..., ha? Je.... idiote"! To je bilo sve što sam mu u afektu rekao. Da, najgore što sam mu rekao bilo je "jeb... idiote! (fucking knobhead!)".

Ulični vokabular kakav na nogometnim terenima očito i nije naročita senzacija dobio je po njega neželjeni nastavak nakon utakmice iako je Terry pokušao riješiti problem odmah nakon utakmice.

"Došao sam do Ferdinanda skupa sa saigračem Ashleyjem Coleom, koji je, usput, također tamoput, i pitao ga da li smatra da sam ga rasistički vrijeđao. Rekao mi je da ne, stisnuli smo si ruke i otišli svatko svojim putem.

Nikad nisam bio rasist. U Chelseaju sam tokom proteklih desetak godina igrao s pregršt tamnoputih igrača. Mnogi su dolazili u klub za vrijeme dok sam bio kapiten. Pitajte ih jesu li ikad dobili dojam da sam rasist", završio je Terry, koji je na suđenju izjavio da se ne osjeća krivim i zatražio oslobađanje od optužbe.

Bude li ipak osuđen, platit će 2500 funti globe za narušavanje javnog morala.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koji nogometni klub iz BiH će najdalje proći u evropskim takmičenjima?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: