Nogomet
12

John Terry oslobođen optužbi za rasizam

Totalsport
John Terry (Foto: AFP)
John Terry (Foto: AFP)
Prvi sudac Westminsterskoga okružnog suda u Londonu, Howard Riddle, u petak je okončao petodnevno suđenje Johnu Terryju proglasivši ga nedužnim u sporu koji je protiv njega poduzela država zbog navodnoga rasističkog ispada.

"Iako su određene sumnje postajale, iskazi svjedoka ukazuju na nevinost optuženog", rekao je sudac priočitavši odluku.

Pri svom je svjedočenju kapiten Chelseaja i engleski nogometni reprezentativac očito uspješno objasnio da je samo ponavljao uvredljivi navod koji je njemu Anton Ferdinand, nogometaš QPR-a, dobacio tokom premierligaške utakmice igrane prošlog oktobra.

Ključnim u oslobađajućoj presudi, novinari koji su pratili suđenje, drže svjedočenje Terryjevog prijatelja i klupskog saigrača Ashleyja Colea. Tamnoputi nogometaš je posvjedočio da Terry nije rasist i da do ovog suđenja nikad nije trebalo doći. Premda je porodićni prijatelj Ferdinandovih, Cole je stao na Terryjevu stranu.

Presudom se Terry spasio od 2.500 funti novčane kazne koja mu je prijetila zbog "ogrješenja o javni moral". Spasio se i, što ja daleko bitnije, od kažnjavanja Engleskoga nogometnog saveza (FA) koje bi sasvim sigurno uslijedilo u slučaju okrivljujuće presude.