Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
fuj
John Terry institucija,al mu je zato strai đilkoš pravi!
takav je, kakav je. i ta tvrdoglavost igra ulogu u njegovoj upornosti i dio je njegovog uspjeha. placaju ga za uspjeh. inace se slazem sa capellom - nije ispravno nekoga okriviti prije nego se ispita sta je tacno bilo. sad se vidi da bi terry bio nevino optuzen, a to nije nikako u redu. na zapadu je \"presumption of innocence\" temeljna stvar.
Ako cemo o sustini, sustinski je on sam trebao uzeti Terryju kapitensku traku jer nije u redu da je neko ko je pod ozbiljnom istragom zbog rasizma kapiten u reprezentaciji u kojoj dobar dio igraca cine crnci, tako da razumijem FA po tom pitanju. Pokusali su to objasniti Capellu, ali problem je u njegovoj tvrdoglavosti a ne \"kicmi\" kako si napisao, poznat je kao jedan od najtvrdoglavijih trenera.
pa ako zelis biti formalista, i ako cemo glumiti jedni drugima, onda si u pravu. ja inace nisam formalista - sustinski je nogiran, jer je primoran da da otkaz. i u FA su predvidjeli njegovu reakciju na njihov potez - nije niko glup. inace se tako stvari rade na ostrvu - u rukavicama.
Da, tako nekako, ali ostaje cinjenica da nije dobio nego je dao otkaz.
da, ali su trazili da skine teriju kapitensku traku (zbog optuzbi za rasizam), na sta capello nije pristao, uz obrazlozenje da slucaj nije okoncan sudski. FA nije odstupala od svog stava i capellu nije preostalo nista drugo nego da zrtvuje ili svoj kredibilitet ili repku. on je naravno odlucio da nije ok da mu se FA petlja u posao i dao je otkaz. znaci nije formalno dobio otkaz, ali je stavljen u takvu poziciju gdje bi svaki covjek sa kicmom dao otkaz. tako nekako?
@moke, nisu ga nogirali, sam je otisao.
www.renesansnakraljevstva.com Igra za svakoga ko voli historiju. Godina je 1460. Postoje sve Europske drzave iz tog vremena,pa tako i nasa Kraljevina Bosna. Kraljevina Bosna je jedna od najmladjih drzava na renesansnim kraljevstvima. Trenutno imamo nesto vise od 300 igraca i imamo samo jedan grad (Zenica), a za drugi nam je potrebno jos oko 200 igraca. U igri upravljate svojim likom. Napredujete kroz levele kojih ima ukupno 5 i odlucujete kojim ce putem ici vas lik, moguce profesije su (krojac,mesar,kovac,mlinar,pekar,stolar), takodjer mozete biti gradonacelnik, svecenik, general, ban, a ako se potrudite mozda cak i kralj. Mozete ici drugim putem i biti lutalica ili pljackas ili samo obicni gradjanin koji voli doci u kafanu i opustiti se uz pivo i zezanciju. Moguce je ozeniti/udati se i osnovati svoju porodicu. Pridruzite nam se i zabavite se.
dzaba capella nogirase i dadose repku onom neznalici od hodzsona