Očaj u Ajaxu
108

Ten Hag: Okrutno smo izbačeni, bili smo tako blizu nečega što smo zaslužili

Klix.ba
Erik ten Hag (Foto: AFP)
Erik ten Hag (Foto: AFP)
Ajaxov trener Erik ten Hag smatra kako je njegova ekipa zaslužila prolazak u finale i da su okrutno izbačeni iz Lige prvaka nakon sinoćnjeg poraza u Amsterdamu od Tottenhama rezultatom 3:2.

"Bili smo tako blizu nečega što smo zaslužili, ali ta posljednja sekunda... Rekao sam igračima na poluvremenu da ništa nije gotovo, a to se vidjelo i po načinu na koji je Tottenham igrao u završnici prvog poluvremena. Dok smo išli u svlačionicu, vjerovali su u preokret. U nastavku su igrali mnogo hrabrije, što nam je otvorilo prostor za kontre. Međutim, nismo nikako mogli do tog trećeg gola koji bi sve okončao i oslobodio moju ekipu psihički", rekao je Ten Hag nakon utakmice.

Ten Hag ističe i kako je Ajax bio bolji nego u prvoj utakmici i da su birali bolja rješenja.

"Kada je Ziyech pogodio stativu, to je udahnulo život Spursima. Ne mogu nikoga kriviti. Imali smo strašnu sezonu u Ligi prvaka u kojoj je ekipa porasla. To je težak i mukotrpan proces koji traje mnogo duže od ovoga što nas je zadesilo. U nedjelju opet igramo protiv Utrechta. Moramo se oporaviti i osvojiti titulu", poručio je Ten Hag.

Podsjetimo, sinoć smo vidjeli novo čudo u Ligi prvaka nakon što je Tottenham na lud način preokrenuo zaostatak protiv Ajaxa.

Iako su u prvoj utakmici kod kuće izgubili 1:0 i na poluvremenu gubili 2:0, uspjeli su se vratiti, pobijediti 3:2 i tako se plasirati u finale Lige prvaka.