Nogomet
30

Tarik Cerić za Klix.ba: Lech je favorit protiv Sarajeva, ali Bordo tim nije bez šansi

Piše: Edin Isanović
Tarik Cerić
Tarik Cerić
Tarik Cerić je dvije sezone proveo u poljskom Lodzu. Nekadašnji nogometaš Olimpica, Sarajeva, SAŠK Napretka, Rijeke i Šibenika prokomentarisao je za Klix.ba stanje u poljskom nogometu. Naravno, poseban fokus je na suparniku Sarajeva u 2. pretkolu Lige prvaka - Lechu iz Poznana.

"Ja sam igrao u Poljskoj od 2006. do 2008. godine. Imam izuzetno visoko mišljenje o toj ligi. Siguran sam da spada među deset najboljih u Evropi. Stadioni su puni, a infrastruktura je na zavidnom nivou. Stadioni su se obnovili i prije Eura 2012. godine, a za to takmičenje su dodatno uređeni. Bilo je lijepo igrati u Poljskoj", kazao je Cerić.

Istakao je kako je Lech prije nekoliko godina imao bolju ekipu.

"Nije lako biti prvak Poljske, a Lech je to uspio. Trebaju se poštovati. Ipak, mislim da su prije nekih pet godina, kada im je igrao Štilić, imali bolju ekipu. Pamtim da su uvijek davali po nekoliko reprezentativaca. Oni jesu favoriti protiv Sarajeva, to nije nikakva tajna. Ako gledamo u procentima rekao dao bih Lechu 60, a Bordo timu 40 posto. Naravno, ja ću svim srcem biti uz tim sa Koševa. Također, stadion suparnika Sarajeva u Ligi prvaka je uvijek pun. Sigurno će biti oko 40 hiljada gledatelja u uzvratnoj utakmici. No, bh. prvak nije bez šansi za prolaz dalje", smatra naš sagovornik.