Nogomet
55

Amir Spahić za Klix.ba: Lech je favorit, ali Sarajevo može proći dalje

Piše: Edin Isanović
Amir Spahić, nekadašnji nogometaš poljskog Slaska, prokomentarisao je za Klix.ba šanse Bordo tima u dvomeču sa Lechom iz Poznana. Amir je također igrao za Sarajevo i Željezničar.

"Poljski prvak je favorit i to nije nikakava tajna. To je klub koji je godinama finansijski stabilan. Stalno su u vrhu tabele domaćeg prvenstva. Dakako, igraju u jačoj ligi i sve im to daje epitet favorita. Osim toga, dali su nekoliko sjajnih nogometaša i poljskih reprezentativaca. Ipak, to ne znači da je bh. predstavnik bez šansi", kazao je Spahić.

Dodaje kako Bordo tim treba odigrati pametno i da mogu iznenaditi favorizovane goste.

"Ja sam dijete ovog grada i naravno da ću navijati za Sarajevo. Bit ću prisutan na Koševu. Vjerujem da Bordo tim može eliminisati Lech. Naravno, za to će biti potrebna dobra igra, ali i dosta sreće. No, nogomet je nepredvidiv", dodaje naš sagovornik.

Spahić je četiri i po godine igrao u Poljskoj i dobro poznaje nogomet u ovoj zemlji.

"Sa Slaskom sam osvajao trofeje. Bio je to uspješan period u mom životu. Nažalost, zbog zdravstvenih problema morao sam okončati karijeru".

Na kraju je spomenuo i navijače Lecha koji slove kao huligani.

"Uvijek su bili nezgodni. Znam da ima grupa koje se samo tim bave. Treniraju kako bi se tukli na utakmicama", zaključio je Spahić.