Kapiten Srbije
5

Tadiću teško palo što nije igrao od prve minute: Najbolji sam igrač, ne slažem se s odlukom selektora

E. B.
Dušan Tadić (Foto: EPA-EFE)
Dušan Tadić (Foto: EPA-EFE)
Srbija je sinoć izgubila od Engleske rezultatom 1:0 u prvom kolu Eura, a prije utakmice svi navijači naših susjeda su ostali šokirani kada su vidjeli da u početnoj postavi nema Dušana Tadića.

Selektor Dragan Stojković je odlučio kapitena ekipe ostaviti na klupi, a u igru ga je uveo tek u 61. minuti.

Najkreativniji igrač Srbije je odmah pokazao klasu i stvorio je jednu veliku priliku, a nakon utakmice se nije libio reći šta misli o Piksijevoj odluci da ga ostavi na klupi za rezervne igrače.

"Teško sam prihvatio odluku da ne počnem meč, valjda je to i normalno. Premijera Eura, još protiv Engleza. Kapiten sam, lider tima i najbolji igrač, najspremniji, bez lažne skromnosti. Naravno da mi je žao što nisam igrao od prve minute. Ne slažem se sa odlukom selektora, iako je poštujem", rekao je Tadić i dodao:

"Teško mi je bilo da gledam utakmicu sa strane jer je bilo situacija koje su kao stvorene za mene i krivo mi je zbog toga. Primio sam deset lopti, a mogao sam sto. Mogao sam više da uradim da sam bio na terenu 90 minuta. No, ako selektor želi da igram 30 ili 20 minuta, ja ću to prihvatiti. Idemo dalje, nije bitan pojedinac, već da prođemo grupu i to je jedini cilj", poručio je Tadić.

Stojković je bio zatečen kada su mu novinari prenijeli Tadićevu izjavu, ali je istakao da ga je ostavio na klupi iz taktičkih razloga.

"Nije dobro ako je Tadić to rekao... Odlučio sam da će on početi susret sa klupe jer sam želio da ima svježe noge u drugom poluvremenu. Samo to, ništa više", rekao je Stojković.