Nogomet
10

Tabor ženske reprezentacije BiH složan: Želimo osvojiti tri boda

Piše: E. M.
Ženska seniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će na stadionu Bilino Polje u Zenici ugostiti ekipu Farskih Otoka u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će biti odigrano u Kanadi 2015. godine.
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba

Na konferenciji za novinare, koja je održana u Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, novinarima su se obratile selektorica reprezentacije BiH Samira Hurem, te najbolje igračice reprezentacije, Milena Nikolić i Lidija Kuliš.

Hurem je istakla da su pripreme za utakmicu sa Farskim Otocima prošle u najboljem redu, ali da im problem predstavljaju povrede i žuti kartoni. Međutim, uprkos tome, u taboru naše reprezentacije očekuju tri boda.

"Vaša podrška je sve veća i sutra očekujem da ćemo imati i podršku navijača što je za nas najvažnije. Ovdje smo od nedjelje, imali smo tri treninga i poslijepodne imamo još jedan trening. Imamo par povrijeđenih igračica jer smo igrali kvalifikacioni turnir Lige šampiona i znamo da je većina igračica koje igraju za reprezentaciju BiH iz SFK 2000, prvaka BiH, i naravno ostao je trag. Mislim da će za sutra biti spremne, tako da je sastav od prošle utakmice u odnosu na utakmicu sa Farskim Otocima izmijenjen, šest ili sedam igračica neće igrati, ali mislim da su ostale spremne za ono što sutra želimo da predstavimo", izjavila je Hurem, te dodala:

"Želimo da osvojimo tri boda, mislim da smo kvaitetnija ekipa, ali utakmica i neke stvari koje se dešavaju je nešto na šta ne mogu utjecati. Mi smo kvalitetniji i pojedinačno i kao tim i vjerujem da će sutra na Bilinom Polju kao i sa Švedskom i Poljskom i Irkinjama, rezultat biti na našoj strani."

Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba

Hurem je još kazala kako je najveće oružje ovih igračica želja za pobjedom, te da je cilj ove reprezentacije da u svakom segementu na terenu izgledaju disciplinovano.

"Očekujem da ćemo pokazati više od borbenosti i želje, da naše igračice znaju svoje zadatke u posjedu lopte i da sa golovima i akcijama pokažemo da smo vježbale i da znamo manipulisati loptom. Lidija igra u Potsdamu, Milena u Spartaku, mlade su, i ženska A reprezentacija ima jako dobar tim u budućnosti, samo nam fali utakmica, vremena i zrelosti, a mi radimo sve da to imamo na terenu", dodala je Hurem.

Milena Nikolić je istakla kako je atmosfera u timu izvanredna, te da su svi spremni za sutrašnju utakmicu.

Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba

"Atmosfera je kao i obično izvanredna i spremne smo za sutrašnju utakmicu. Problem nam predstavljaju male povrede, ali vjerujem da će intervencijom ljekara i fizioterapeuta igračice biti spremne za sutra, te da ćemo dati svoj maksimum", kazala je Nikolić, dok je njena kolegica iz ekipe Lidija Kuliš izjavila:

"Mi smo analizirali Farske Otoke i dat ćemo sve od sebe. Naša je prednost što igramo kući, pokazali smo da možemo igrati protiv jačih kao protiv Poljske i Sjeverne Irske i mislim da će sutra biti sve dobro."

Ženska seniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine napravila ne najveći uspjeh na UEFA-inoj rang listi, za samo tri godine pomjerili su se za devet pozicija naprijed što je za selektoricu Samiru Hurem najveći rezultat ove reprezentacije.

Utakmica Bosne i Hercegovine i Farskih Otoka na rasporedu je za sutra sa početkom od 16.30 sati na stadionu Bilino Polje.