Nogomet
50

Hurem: Uspjele smo razbiti strah i uliti sigurnost u našu igru

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Ženska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je na stadionu Bilino Polje u Zenici rezultatom 1:0 savladale selekciju Sjeverne Irske. Selektorica naše ženske reprezentacije, Samira Hurem, nakon utakmice je kazala da je utakmica bila izuzetno teška, ali da je cilj ostvaren.

"Bilo je teško igrati protiv Sjeverne Irske koja je pokazala da su kvalitet i fizički jača ekipa. Imali smo strašnih problema sa pritiskom koji smo jedva smirili u drugom poluvremenu. Poslije pauze uspjeli smo razbiti strah koji je postojao i uliti sigurnost te smo na kraju nagrađeni tim golom. Nismo se uspjele dobro braniti, ali čestitke djevojkama koje su pokazale maksimum i vjerujem da ćemo napraviti dobre rezultate u narednim utakmicama", kazala je Hurem.

Naša ženska reprezentacija narednu kvalifikacionu utakmicu za Svjetsko prvenstvo u Kanadi 2015. godine će odigrati već u srijedu, 18. juna, na stadionu Bilino Polje, gdje će snage odmjeriti sa selekcijom Poljske.

"Slijedi nam utakmica sa Poljskom za nekoliko dana. To je nešto bolja ekipa od Sjeverne Irske i mi tu ne možemo ništa, ali bitno je da se ono što se dogovorimo ispoštuje na terenu. Realno gledajući, Poljska je favorit u srijedu, a mi ćemo u augustu igrati protiv Farskih Ostrva i tu ćemo težiti osvajanju tri boda", dodala je Hurem.

Utakmica Bosne i Hercegovine i Poljske na rasporedu je od 17 sati.