Džeko ušao u 87. minuti
0

VIDEO / Swansea bolji od Cityja, United na vrhu Premiershipa

Piše: N. J.
Novi poraz Cityja (Foto: ArhivAFP)
Novi poraz Cityja (Foto: ArhivAFP)
Nogometaši Manchester Cityja poraženi su u gostima kod Swanseaja, u okviru 28. kola Premiershipa, dok njihov najveći konkurent za titulu, Manchester United, nije imao većih problema na svom terenu sa ekipom West Bromwicha.

City je poražen u finišu utakmice protiv Swanseaja, a strijelac pobjedonosnog gola u 83. minuti bio je Moore, koji je pogodio glavom poslije sjajnog centaršuta Routledgea. Swansea je imao sjajnu šansu za vodstvo i na samom početku utakmice, ali je Hart zaustavio udarac Sinclaira iz penala u 7. minuti.

Cityjev Micah Richards je postigao gol u 89. minuti, ali je poništen zbog ofsajda. Tako je City poražen četvrti put ove sezone. Naš reprezentativac Edin Džeko ušao je tek u 87. minuti, umjesto Silve.

Oba gola za United protiv WBA postigao je Rooney, prvi u 35. minuti nakon asistencije Hernandeza, a drugi iz penala u 71. minuti. WBA je od 66. igrao s desetoricom, jer je drugi žuti karton zaradio Olsson. United je tako nakon 28. kola zasjeo na čelo Premiershipa, s bodom prednosti ispred gradskog rivala Cityja (67-66).


szólj hozzá: Swansea v Man City 1:0 Moore


szólj hozzá: Man United v WBA 1:0 Rooney


szólj hozzá: Man United vs WBA 2:0 Rooney

Premiership, 28. kolo:

Manchester United - West Bromwich Albion 2-0 (Rooney 36, 71-11m) Swansea City - Manchester City 1-0 (Moore 83) Norwich City - Wigan (kasnije)

Tabela: Manchester Utd 67, Manchester City 66, Tottenham 53, Arsenal 49, Chelsea 49...