Premiership
38

Manchester United na plus osam ispred Cityja

Totalsport
Wayne Rooney (Foto: Arhiv/AFP)
Wayne Rooney (Foto: Arhiv/AFP)
Nakon odigrane prve od nedjeljne dvije utakmice 32. kola engleskog nogometnog prvenstva Manchester United je pobjegao prvom pratitelju Manchester Cityju na velikih osam bodova razlike.

Slavila je ekipa Sir Alexa Fergusona sa 2-0 na Old Traffordu protiv Queens Park Rangersa, a golove su za crvene vragove zabili Wayne Rooney iz jedanaesterca i Paul Scholes dalekometnim udarcem.

Imao je United znatno olakšan posao na putu do pobjede budući je u 14. minuti sudac Lee Mason isključio veznnog igrača gostujućeg sastava Shauna Derryja. Učinio je to neopravdano nakon kontakta Derryja i Ashleyja Younga u kaznenom prostoru. No, činjenica je da je Young u trenutku primanja lopte bio u evidentnom zaleđu, tako da Mason nije trebao suditi kako ni jedanaesterac, tako ni isključiti Derryja.

Kako bilo, penal je dosuđen, a sigurno ga je realizirao Wayne Rooney postigavši svoj 22. ovosezonski gol.

Svoju 25. ovosezonsku pobjedu United je potvrdio u drugom poluvremenu, tačnije u 68. minuti, kada je veteran Paul Scholes odapeo s više od 20 metara i pogodio donji desni kut QPR-ovog golmana Patricka Kennyja.

Bio je to za 37-godišnjeg veznog igrača treći premierligaški gol otkako se u januaru vratio iz kratkotrajne mirovine. Zanimljivo, sva četiri posljednja ligaška gola zabio je izvan ruba kaznenog prostora i postigao ih je londonskim timovima (dva gola je dao Fulhamu, a po jedan West Hamu i QPR-u, op.a.).

Derbi 32. kola kasnije na Emiratesu igraju Arsenal i Manchester City.

Premiership, 32. kolo: Manchester United - Queens Park Rangers 2-0 (Rooney 15-11m, Scholes 68) Arsenal - Manchester City (kasnije)

Redoslijed: 1. Manchester United 79, 2. Manchester City 71 (-1), 3. Tottenham 59, 4. Arsenal 58 (-1), 5. Chelsea 56...