Nogomet
1

Svjetsko klupsko prvenstvo: Bayern s lakoćom prošao u finale

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometaši Bayerna sasvim su se očekivano plasirali u finale Svjetskog klupskog prvenstva koje se održava u Maroku. U polufinalu su u Agadiru lakoćom savladali kineski Guangzhou Evergrande s 3-0.

Bavarci su protiv osvajača azijske Lige prvaka bili izrazito dominantni, aiko se činilo kao da igraju s pola snage. Ekipa koju vodi proslavljeni talijanski stručnjak Marcello Lippi bila je u potpuno podređenom položaju i nije uspjela uputiti nijedan udarac unutar okvira gola. S druge strane, Bayern je, osim tri gola, još četiri puta pogodio i stativu, odnosno prečku (Kroos, Thiago, Ribery, Lahm).

Nakon velike opsade evropski prvak je napokon poveo u 40. minuti kada su Kinezi uspjeli spriječiti Mandžukića i Thiaga da pucaju, ali se lopta odbila do Francka Riberyja koji ju je iskosa s lijeve strane smjestio u mrežu. Samo četiri minute kasnije Thiago Alcantara je nabacio s desne strane, a igrači Guangzhoua su zaboravili Mandžukića kojem na drugoj stativi nije bilo teško smjestiti loptu u gol.

Posljednji gol na utakmici djelo je Marija Götzea koji je u 47. minuti lijepo potegnuo iskosa sa 17, 18 metara i matirao kineskog golmana Zenga Chenga.

Spomenimo da će u drugom polufinalu u srijedu u Marrakechu igrati marokanski predstavnik Raja Casablanca i južnoamerički prvak Atletico Mineiro.

Svjetsko klupsko prvenstvo, polufinale:

Bayern - Guangzhou Evergrande 3-0 (Ribery 40, Mandžukić 44, Götze 47)