Nogomet
0

DFB-kup: Bayern deklasirao HSV, hat-trick Mandžukića

Totalsport
Foto: EPA
Foto: EPA
Hrvatski nogometaš Mario Mandžukić postigao je prvi hat-trick u dresu Bayerna i time pomogao svojoj ekipi da kao gost deklasira HSV s 5-0 i plasira se u polufinale Njemačkog kupa.

Odigrao je 27-godišnji napadač cijelu utakmicu i na sjajan način iskoristio priliku. Evropski prvak je došao u vodstvo u 22. minuti kada se Mario Götze probio po lijevoj strani i ubacio za Mandžukića kojem nije bilo teško pogoditi praznu mrežu s četiri, pet metara.

Do poluvremena je Dante povećao prednost Bavaraca, a treći je gol u 54. minuti postigao Arjen Robben. Potom su ponovno stigle Mandžukićeve minute. U 74. je još jednom postigao iz blizine na asistenciju Götzea, a samo dvije minute kasnije je iskoristio Jacquesa Zoue i postavio konačnih 5-0. Mandžukiću je to bio 18. ovosezonski gol za Bayern u svim takmičenjima.

Spomenimo da HSV u četiri posljednje službene utakmice ima isto toliko poraza i gol-razliku 0-14.

Wolfsburg je kao gost svladao Hoffenheim s 3-2 uz dva pogotka Ricarda Rodrigueza s bijele tačke, te jedan Basa Dosta.

Senzaciju je kreirao Kaiserslautern koji je u produžetku došao do gostujuće pobjede protiv Bayer Leverkusena. Jedini je pogodak postigao Ruben Jenssen u 114. minuti.

Podsjetimo, dan ranije je plasman u polufinale osigurala i Borussia Dortmund gostujućom pobjedom protiv Eintrachta iz Frankfurta (1-0).

DFB-kup, četvrtfinale:

HSV - Bayern 0-5 (Mandžukić 22, 74, 76, Dante 26, Robben 54) Bayer Leverkusen - Kaiserslautern 0-1 (Jenssen 114), produžeci Hoffenheim - Wolfsburg 2-3 (Firmino 39, 90+1 / Rodriguez 26 - 11m, 44 - 11m, Dost 64)