Komentari (43)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Po meni je najbolja opcija da se broj ekipa dodatno smanji na 10 i da se igra 36 kola. Također potrebna je reforma Kupa, besmisleno je da se igraju dvije utakmice finala
Tu postoji problem namjestanja utakmica... vecinom poslije 30og kola 6 i 7 mjesto nemaju za sta igrati, jos koje kolo i isto je sa 5 i 8 mjestom ... sto bi znacilo iza 30og kola ili ranije vise od pola timova ce prodavat i namjestat utakmice!
@FixKlix Daj mi sistem u kojem ne postoji opasnost od namještanja utakmica. Taj problem se ne rješava promjenom formata takmičenja nego većim reformama. Pa sve najjače lige su organizovane u ovaj jednostavni format, samo što je negdje 20 optimalan broj klubova dostojnih prve divizije, a negdje 10. I u Engleskoj je Leicester osigurao opstanak 10 kola prije kraja, a u Evropa ligu svakako nisu mogli, zar su trebali razbijati glavu time da li su "prodali" zadnjih 10 utakmica?
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
Mislim da bi bolje bilo ligu skratiti na 10. Napraviti jedinstvenu 2. ligu. Zadnji iz 1. ispada direktno, a predzadnji igra baraz sa drugim iz 2. U Kupu igrati samo jednu utakmicu i domavina izvlaciti zrijebom, a za polufinalrle i finale, odrediti prethodno grad -domacin.. Napraviti paralelnu U23 ligu, kao ligu B timova premijerligasa
Yebo im trokružni sistem mame, on samo pogoduje još većem štimanju! Od sadašnje dvije ekipe koje su igrali revijalne utakmice u doigravanju sada ćemo imati najmanje četiri koje će i guze dati za 20 000 KM a kamoli za tri boda koja im ne trebaju. Samo liga 10 ima smisla koliko toliko, ovaj sistem je NEPOŠTEN! Svi znamo kakva je ovo domaćinska liga, klubovi u trećem krugu će biti u ogromnoj prednosti dodjeljivanjem domaćinstva protiv direktnih konkurenata.
Jel to onaj sistem 3 za 3. Ja tebi a ti meni 3 boda tako da za prvaka odlucuje samo 10 posto utakmica. Savezu jel smijete odvesti sve igrace i trenere na poligraf iz premijer lige i federalne 80 posto njih ce otkridi da su morali igrati onako kako uprava kaze i namjestati rezultate. Kako je sportisit koji unaprijed zna da ce izgubiti utakmicu da trenira i zivi za fudbal....
Ujediniti rs ligu i ligu federacije,iz premier lige koja broji 10 klubova zadnji ispada a prezadnji razigrava sa drugoplasiranim iz te zajednicke druge lige.Smjesno je da imamo 2 druge lige.
To se neće desiti sigurno u narednih 30-40 godina. A ima primjera gdje postoje dvije druge lige. Doskora nama najbliža Bugarska, ove godine Makedonija.
mogu igrati i petokružni kad im je to jedino natjecanje koje igraju. možda Maminho sad nekaj promijeni
Ma treba ovu ligu preimenovat u NIB.. Nogometni idioti buducnosti
Slazem se sa Dudelange,10 klubova 36 kola,kup jedna utakmica,s tim sto bi na svaku pojavu huliganizma I nacionalizma na stadionima trebalo ostro kaznjavati oduzimanjem bodova,plus novcana kazna.
12 timova, prvi dio sezone svak sa svakim dva puta to je 22 utakmice! onda podjelit u grupu za prvaka od 1. do 6. mjesta i grupa za ispadanje od 7. do 12. mjesta to je jos 10 utakmica, svega zajedno 32 utakmice. 1. mjesto je naravno prvak i ide u ligu prvaka 2. mjesto ide u europa ligu 3. i 7. mjesto igraju play of za europa ligu 6. i 11. mjesto igraju play of za ispadanje u jednu od drugih liga 12. mjesto ispada u jednu od drugih liga na ovaj nacin SVI imaju za nesto da se bore! :)
Onda bi imao ekipe koje bi namjerno završile regularni dio u donjoj polovini tabele samo da bi mogle osigurati play-off za Evropa ligu osvajanjem 7. mjesta. A nije fer ni da 6. mjesto igra play-off za opstanak jer je taj klub igrao 10 "težih" utakmica u ligi za prvaka. Ispade onda lakše plasirat' se u Evropa ligu nego ostat' u Premijer ligi :D
Ma sve je to gluparanje. Ko obezbijedi nakon regularnih kola, obezbijedio je. A ne tamo neke baraže i play offove , kao što Bugari ili Belgijanci rade, pa im i drugoligaš sretnim spletom okolnosti može u Evropa ligu. Namještanja će biti, bilo palyoffa ili ne...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
sredite vi sudije, delegate i kotrolore i imat cemo extra ligu. Dok je ovakav javasluk na terenuma nikad fudbala u BiH.
cc pa sve mora na tri :D :D :D