|

Svi klubovi u Premijer ligi BiH žele trokružni sistem takmičenja

Svi klubovi u Premijer ligi BiH žele trokružni sistem takmičenja
46
Piše: K. H.
7.6.2018. u 13:30
43
komentara
46

dijeljenja
Svi klubovi u Premijer ligi BiH žele trokružni sistem takmičenja Foto: D. S./Klix.ba
Članovi Nogometnog saveza BiH danas u održali sastanak s predstavnicima 12 klubova iz Premijer lige BiH u kojem je predloženo da se od sljedeće sezone igra trokružni sistem takmičenja i da se broj stranaca sa četiri poveća na šest.
Prema riječima generalnog sekretara NS BiH Jasmina Bakovića, svih 12 klubova izrazilo je želju za promjenom sistema takmičenja, a odluka bi trebala biti donesena 19. juna na sjednici Izvršnog odbora NS BiH.

"Imali smo dvije teme zastupljenje na današnjem sastanku. Prva se odnosila na modalitet takmičenja u Premijer ligi u narednoj sezoni, a druga na broj stranih nogometaša koji mogu ući u zapisnik", kazao je Baković za Klix.ba pa nastavio:

"Što se tiče prve teme, klubovi su bili jednoglasni u stavu da se od naredne sezone treba promijeniti sistem takmičenja i da se treba igrati trokružni sistem. To znači da se igra u tri runde i prvenstvo bi imalo 33 kola, a svi klubovi smatraju da je taj modalitet isplatljiviji i funkcionalniji", otkriva Baković.

Čak 11 od 12 klubova tražilo je da broj stranaca koji ulazi u zapisnik ostane šest, umjesto četiri kako je ranije odlučio Izvršni odbor, a jedini koji nisu bili za tu opciju su predstavnici Mladosti iz Doboj-Kaknja.

"U vezi s drugom temom, koja se tiče broja stranaca koji mogu ući u zapisnik, 11 od 12 klubova je smatralo da broj stranaca treba da bude na nivou prethodnih sezona, odnosno da svaki klub i dalje može registrovati neograničen broj stranih igrača, a da ih u zapisniku može biti šest, umjesto četiri kako je trebalo biti prema posljednjoj odluci Izvršnog odbora. Svi pomenuti klubovi smatraju da broj stranih igrača ne utječe na razvoj mladih igrača, a jedini klub koji nije bio za ovu opciju je Mladost Doboj Kakanj", istakao je Baković.

Ovaj prijedlog prvo će razmatrati Komitet za takmičenje, a ukoliko ga i oni usvoje, onda će ići na izglasavanje na sjednicu Izvršnog odbora NS BiH.
Prijavi grešku


Komentari (43)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...