Kvalifikacije za SP
0

Sve spremno za utakmicu BiH - Gibraltar, pogledajte kako izgleda Bilino Polje

Piše: D. B.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Reprezentacija BiH večeras na stadionu Bilino Polje od 18 sati igra kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a protivnik našim Zmajevima bit će selekcija Gibraltara. Sve je spremno za odigravanje večerašnjeg susreta.

Navijači BiH pristižu na zenički stadion gdje će večeras bodriti izabranike selektora Mehmeda Baždarevića protiv Gibraltara. Danas na ulicama Zenice nije bilo prevelike euforije, a razlog toga je činjenica da protivnik i nije atraktivan. No, jedno je sigurno, Zmajevi će imati podršku, a oni koji su odlučili doći na utakmicu, obećali su dobru atmosferu, što posebno važi za BH Fanaticose.

U današnjoj anketi su za portal Klix.ba rekli da očekuju ubjedljivu pobjedu, a nju priželjkuje i kapiten Edin Džeko, koji je o tome govorio u intervjuu za portal Klix.ba.

Podršku će imati i gosti, jer je u Zenicu stigla grupa navijača Gibraltara. Oni su, kao i njihova reprezentacija, prijateljski dočekani u Zenici. Nogometaši Gibraltara su pozdravljeni aplauzom kada su izašli na zagrijavanje.

Selektor Baždarević je odlučio da od prve minute utakmice protiv Gibraltara zaigraju Begović, Cocalić, Bičakčić, Kolašinac, Vršajević, Cimirot, Hodžić, Ibišević, Pjanić, Zukanović i Višća.

Kako izgledaju tribine BIlinog Polja prije početka utakmice, pogledajte u galeriji.

Susret BiH - Gibraltar počinje u 18:00 sati.

Tabela:

  1. Belgija 12
  2. Grčka 10
  3. BiH 7
  4. Kipar 3
  5. Estonija 3
  6. Gibraltar 0