Podrška Zmajevima
116

Navijači očekuju uvjerljiv trijumf nad Gibraltarom, najavljuju "pet komada" u mreži gostiju

Piše: D. B.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nogometna reprezentacija BiH večerašnjom utakmicom protiv Gibraltara nastavlja kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, a naši navijači vjeruju da će Zmajevi upisati pobjedu uprkos izostanku nekoliko standardnih igrača.

Pored kapitena Edina Džeke, u našoj ekipi neće biti Ognjena Vranješa i Senada Lulića, Danijel Milićević se povrijedio, Haris Medunjanin je otišao u SAD, dok Emir Spahić već dugo nema klub. Ipak, to ne bi trebalo predstavljati problem protiv Gibraltara, koji još uvijek nema nijedan bod.

"Redovno pratim reprezentaciju, kako putem malih ekrana, tako i na stadionima. Večeras očekujem samo pobjedu i to ubjedljivu, na poluvremenu bismo trebali voditi s dva ili tri gola razlike, a do kraja bih volio da postignemo pet komada. Bez obzira što Edin Džeko ne igra, mi imamo igrače koji su u sjajnoj formi, neće se osjetiti njegov izostanak", izjavio je Aldin iz Sarajeva.

Sarajka Nejra dijeli njegovo mišljenje.

"Pobijedit ćemo uvjerljivim rezultatom, mislim da je dosta 3:0. Nadam se hat-tricku Ibiševića", rekla je Nejra.

Namik iz Gračanice bi bio zadovoljan pobjedom 3:0, ali i odličnom atmosferom na Bilinom Polju.

"Često idem na utakmice, sada sam s roditeljima. Vjerujem da ćemo pobijediti 3:0. Golove bi mogli postići Pjanić, Ibišević i Hodžić, ako dobije priliku. Nadam se i da će atmosfera biti odlična", kazao je Namik.

Uz Zmajeve će biti i najmlađi, koji prvi put dolaze na Bilino Polje.

"Ovo će biti moja prva utakmica, prije nisam išao. Volio bih da pobijedimo 5:0 i da golove daju Ibišević i Pjanić", poručio je mali Amar.

Utakmica počinje u 18 sati.