Muhamed Alaim
0

"Sve bih opisao jednom riječju - sramotno"

Piše: E. Isanović
Muhamed Alaim
Muhamed Alaim
Svima onima kojima je bordo boja bilska srcu teško proživljavaju novonastalu situaciju. Iako većina nogometaša Sarajeva poslije svih dešavanja ne želi davati izjave za medije, Muhamed Alaim pristao je govoriti za Sarajevo-x.com.

Kapiten bordo tima odmah je na početku izgovorio znakovitu rečenicu, koja je rekla puno toga:

"Situacija je teška. Upali smo u rezultatsku krizu i ništa nam ne polazi za rukom. Teško se nositi sa pritiskom, ali još uvijek smo u igri za izlazak na evropsku scenu. Kako igramo, dobro imamo bilo kakve šanse za plasman. Moram priznati da su nam pojedini rezultati išli u korist. Ne postoji riječ kojom bi objasnio ovakvo stanje. Ovo je sramota, ovo nije Sarajevo kakvo žele naši navijači.Nemam objašnjenja."

Na konstataciju da je ekipa loše fizički pripremljena, odgovara:

"Možda! Pojedini igrači su roviti ušli u pripreme, nisu odradili kompletan proces i to je ostavilo traga. No, treba uzeti u obzir činjenicu da smo pet utakmica igrali sa igračem manje. I tada smo se nosili sa protivnicima. Recimo protiv Širokog smo petnaest minuta igrali sa deset igrača, ali smo bili puno bolji. No, nismo uspjeli."

Ponovo je spomenuo riječ - pritisak:

"Imamo puno mladih igrača koji se teško nose sa novonastalom situacijom. Ja uvijek kažem da svi moraju biti svjesni šta znači nositi dres FK Sarajevo. To je svetinja! Svima teško pada sve ovo. Svi su utučeni, u šoku.“

Apostrofira da igrače ne čuva policija na treninzima:

"Nema nikakvih problema, sasvim normalno treniramo.“

O predstojećem dvoboju sa Zrinjskim kaže:

"Nema tu puno filozofije. Moramo pobijediti. Podvlačim – moramo. Sve osim toga dodatno bi zakompliciralo ionako tešku situaciju. Ne sumnjam da ćemo doći do konačnog cilja - trijumfa.Sa velikim ožiljcima idemo dalje."