Vlatko Glavaš
0

"Neka navijači Slobode ne brinu - ostajemo u eliti"

Razgovarao: Edin Isanović
Vlatko Glavaš
Vlatko Glavaš
Iako se tuzlanska Sloboda nalazila u izuzetno nezgodnoj situaciji Vlatko Glavaš nije se puno dvoumio kada je dobio ponudu da spasi klub od ispadanja. Stigao je na ruševine! Pred nekadašnjim bh. reprezentativcem bili su teški izazovi. No, on je imao plan i brzo je pohvatao konce.

Na Tušnju su redom padali: Sarajevo, Leotar, Široki Brijeg, Zrinjski, Željezničar, a danas i Borac rezultatom 2-0. Evo šta nam je nakon utakmice sa Banjalučanima rekao strateg Slobode:

"Nakon ove pobjede stvari izgledaju ljepše. Iako su mnogi bili skeptici nakon završetka jesenjeg dijela, dokazali smo da imamo kvalitet. Danas smo uspjeli savladati izuzetno kvalitetnu ekipu Borca. Dvoboj je bio fer i sportski. Naš suparnik pokazao je da se s razlogom nalazi u finalu Kupa BiH, a istovremeno vodi i bitku za naslov. Moji izabranici učinili su sve da pokažu pravo lice. Uspjeli su! Mislim da smo gotovo sigurno izborili opstanak u bh. eliti“, kaže Glavaš za Sarajevo-x.com.

Osvrnuo se na težak raspored domaćih utakmica:

"Posebno me veseli što su na Tušnju pali svi velikani bh. nogometa. Takvi klubovi ne mogu se savladati bez kvaliteta.“

Na pitanje šta očekuje do kraja prvenstva, odgovara:

"Naredno kolo ponovo igramo kući. Naime, na megdan nam stiže Travnik. Očekujem trijumf, bez obzira na sav respekt prema timu sa Pirote.

Za kraj se osvrnuo na već pomalo naporni "slučaj Gavarić“:

"Prvo moram reći da je Sarajevo veliki klub. Mi smo ih savladali u dvije utakmice i ne vidim svrhu šta se više polemiše oko toga. Očigledno je pojedincima stalo da Sloboda ispadne. No, to se sigurno neće desiti. I ako nam oduzmu tri boda, vjerujem da možemo do kraja poraziti sve rivale. Neka navijači tušanjskog tima mirno spavaju, svoj klub gledat će i naredne sezone u Premijer ligi BiH“.