Nakon utakmice
0

Sušić uvrijeđen napustio pres-konferenciju u Tirani

Sarajevo-x.com
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
Nakon sinoćnje gostujuće utakmice reprezentacije BiH protiv Albanije i remija 1:1, održana je konferencija za novinare u Tirani, na kojoj je selektor BiH Safet Sušić odgovarao na brojna pitanja, ali mu je jedna optužba bila izuzetno uvredljiva pa je izašao iz prostorije.

Video: Sportsport.ba

"Vjerovatno Albanija treba da bude isto tako zadovoljna kao mi", kazao je selektor objašnjavajući kako "smo sami krivi što nismo pobijedili".

"Da smo otišli sa 1:0 na poluvrijeme, vjerovatno bi pobijedili", pričao je dalje Sušić. Albaniji je poželio sreću i uspjeh u kvalifikacijama, a njihovom selektoru da se što prije oporavi.

Na pitanje o izmjenama koje je napravio na pauzi, kazao je da su igrači bili u šoku kad su primili gol.

"Međutim, kad dođeš na poluvrijeme sa dva odbrambena igrača koji imaju po karton, moraš da promijeniš jednog. Znao sam da je Mravac vrlo teško podnio to što je napravio prekršaj, i još je imao karton", kazao je Sušić o igranju rukom našeg igrača.

Dodao je da u zadnjih pet minuta ne treba ići na silu, već gledati da sačuvaš rezultat.

Kad je novinar na pres-konferenciji spomenuo naše kikseve, Sušić se uvrijedio:

"Pa nemojte više o kiksevima, nismo mi svjetski šampioni. Mi dođemo u Albaniju i svako očekuje da im pet komada dadnemo. Igramo protiv Francuske, svi govore hoće li biti 3:0. Spustimo se na zemlju, nismo mi svjetski šampioni."

"Ako je vama ovo neuspjeh što smo uzeli bod u Albaniji, vi što ne cijenite našu reprezentaciju kad se ne ostvari rezultat, koji se možda očekuje, onda kritike sa svih strana", izjavio je Sušić.

Novinar je zabilježio da je nedostajalo žara, motivacije, ali se selektor BiH s tim nije složio, već je ispričao kako je primljeni gol igračima teško pao.

Nesporazum je uslijedio kad je Sušića jedan novinar optužio da govori kako novinari ne vole svoju reprezentaciju, što je selektor negirao, rekavši: "Ko je rekao da je ne volite? Ja rekao to? Vi ne razumijete. Ja ne znam kojim jezikom ja govorim?"

Uslijedio je verbalni sukob, nakon kojeg je pres-konferencija Safeta Sušića završena, a mnogi novinari ostali uskraćeni za odgovore na pitanja koja su pripremili.

Vezani članci