Nogomet
10

Sušić: Stadion od 100.000 gledatelja u Litvaniji neće biti dovoljan za bh. navijače

Klix.ba
Selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić kazao je nakon pobjede na Slovačkom u Žilini da je utakmica bila lijepa i sa puno šansi na obje strane. Vjeruje da će u posljednjoj utakmici kvalifikacija u Litvaniji biti nekoliko desetina hiljada bh. navijača.

Sušić je kazao da su Zmajevi sinoć pobijedili izuzetno jakog protivnika koji nam je stvorio puno problema u dvomeču.

"Međutim, moji momci su večeras odigrali puno bolje nego u Zenici i zasluženo pobijedili. Čestitam igračima na velikoj pobjedi, zahvaljujem se divnoj publici koja je bila naš 12. igrač i svima onima koji su vjerovali u ovu reprezentaciju", kazao je Sušić na sinoćnjoj press konferenciji u Žilini.

On je poželio selekciji Slovačke da odigraju dobro protiv Grčke kao što su igrali i protiv BiH.

"Mislim da ne mogu izgubiti, a i nama će napraviti veliku uslugu", kazao je popularni Pape.

Selektor BiH je pohvalio Izeta Hajrovića koji je sinoć ušao sa klupe i odmah postigao pobjednički gol.

"Istina je da je odlučio utakmicu i postigao drugi gol. U njegove kvalitete uvjerili smo se prvi dan kad je došao na trening. Večeras ne treba izdvajati jednog igrača, već 14 koji su učestvovali u utakmici", dodao je Pape.

On je dodao da su Zmajevi primili gol u najgorem trenutku te se na poluvrijeme otišlo kod vodstva 1:0 za Slovačku.

"Poznavajući kvalitet njihovih igrača, pogotovo Weissa, Hamšika i Šestaka koji su brzi i izuzetno tehnički jaki, bojao sam se da ne primimo i drugi gol i onda bi sve bilo gotovo. Moji momci nisu odustajali, vjerovali su do kraja da mogu pobijediti i za to su nagrađeni", izjavio je Sušić.

Na pitanje slovačkog novinara šta ova pobjeda za Sušića kao selektora znači, on je odgovorio da će ovo biti velika stvar za BiH.

"Kod nas ljudi toliko vole nogomet i ne mogu zamisliti kakvo je sada slavlje u BiH. Ovo im je poklon od nas. Što se mene lično tiče, igrao sam kao nogometaš dva svjetska prvenstva i sada kao selektor otići u Brazil ostat će zapisano u mojoj karijeri. Nadam se da neće biti zadnje Svjetsko prvenstvo", kazao je Sušić.

On je dodao da se nada da će svi igrači doći zdravi na okupljanje u oktobru kada je zakazana utakmica protiv Lihtenštajna na Bilinom Polju i Litvanije u gostima.

"Stadion od 100.000 gledatelja u Litvaniji neće biti dovoljan da primi bh. navijače. Poslije ovog što smo napravili večeras, ne bi se smjelo desiti da ne odemo na Svjetsko prvenstvo. Nijednu ekipu ne podcjenjujem. Ubijeđen sam da nas sad niko neće zaustaviti. Ako ima Boga, a ja smatram da ima, imat ćemo nagradu na kraju", dodao je popularni Pape.