Selektor zadovoljan žrijebom
0

Sušić: Sad se možemo boriti za prvo mjesto

Piše: Edin Isanović
Safet Sušić (Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)
Safet Sušić (Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)
Do prve utakmice kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo, koje se 2014. godine održava u Brazilu, ostalo je nešto više od godinu dana. Kao što je poznato reprezentacija BiH je u grupi "G" sa Grčkom, Slovačkom, Litvanijom, Latvijom i Lihtenštajnom.

BiH često fali jedan bod, jedan gol, zrno sreće... Nažalost, nismo se plasirali niti na jedno veliko takmičenje. Da li se sada pruža možda i najveća prilika?

Aktuelni selektor "Zmajeva" Safet Sušić istakao je da je zadovoljan suparnicima.

"Mislim da smo prvi put imali sreće. Zanimljivo, nema reprezentacije za koju možemo reći da je velika sila i da je apsolutni favorit grupe. Svakako da su Grčka i Slovačka nezgodne i kvalitetne selekcije, ali s njima se može igrati i možemo ih savladati. To nije bio slučaj ranije. Konstantno se vodila bitka za drugo mjesto. Konačno imamo priliku da se borimo za prvu poziciju", kazao je Sušić za Sarajevo-x.com.

Popularni Pape je istakao da je u ovom trenutku najvažnije da se sa uspjehom okončaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje se naredne godine igra u Ukrajini i Poljskoj.

"Fokusirani smo na dvomeč sa Bjelorusijom. To je u ovom trenutku najvažnije. Cilj nam je da na kraju budemo prvi ili drugi, tek ćemo nakon toga razmišljati o Brazilu. Vjerujem da možemo doći do konačnog cilja", zaključio je naš sagovornik.