Zmajevi trenirali na Grbavici
63

FOTO+VIDEO / Sušić: Razmišljamo o sebi, a ne o Grcima

Piše: Edin Isanović
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nogometna reprezentacija BiH obavila je prvi trening u okviru priprema za mečeve protiv selekcija Grčke i Litvanije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine.

U ekipi vlada odlična atmosfera što se moglo vidjeti i danas na treningu na stadionu Grbavica. Večeras se očekuje i dolazak Miralema Pjanića čiji je nastup upitan za Atinu, no selektor Sušić ističe da u tom slučaju ima adekvatnu zamjenu za našeg vezistu.

Selektor je najavio da će u Atini protiv Grčke igrati napadački. Na upit novinara je kazao kako bi bio zadovoljan i bodom, ali da ide na pobjedu. "Osim utakmice u Atini, nama je također vrlo bitna utakmica koju igramo četiri dana kasnije protiv Litvanije na svome terenu. Atmosfera u ekipi je odlična i igrači su spremni za izazove", naveo je Sušić.

Upitan o problemima u grčkoj reprezentaciji, budući da će im van stroja biti najmanje dvojica standardnih reprezentativaca, Sušić je odgovorio da u našoj selekciji ne razmišljaju toliko o Grcima, već su skoncentrisani na svoju igru.

Novo lice u reprezentaciji je stoper belgijskog Kortrijka, Ervin Zukanović, istakao je da je izuzetno zadovoljan atmosferom i prijemom u reprezentaciji. "Saigrači su me odlično dočekali i veoma mi je drago da sam tu. U Grčkoj nas očekuje težak meč, protivnik igra tvrdo i na rezultat. No, i mi imamo svoje adute", kazao je Zukanović.