Zmajevi trenirali na Grbavici
0

Sušić: Litvanija ne dolazi u Zenicu po bod, Pjanić se vraća u tim

Piše: Nedim Grabovica
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine jutros je na stadionu Grbavica održala prvi trening pred predstojeći meč kvalifikacija sa Litvanijom.

Naši reprezentativci bili su dobro raspoloženi i nadaju se pobjedi. Selektor Safet Sušić je kazao kako su gledali Litvaniju u utakmici protiv Grčke, te da je to slična ekipa Latviji.

"Iako malo bolje kotiraju, nisam vidio da su nešto kvalitetniji. S druge strane oni imaju četiri boda i ako naprave iznenađenje eto i njih u trku. Ne vjerujem da oni dolaze u Zenici po bod. Pokušat će vjerovatno malo više da riskiraju, da igraju otvorenije što bi nama moglo da odgovara", ističe popularni Pape.

Što se tiče igračkog kadra nema povrijeđenih niti kaznenih igrača, a ono što je sigurno jeste da se Pjanić vraća. Na pitanje novinara hoće li se nešto mijenjati u zadnjoj liniji odbrane, Sušić je kazao da ne vidi razlog da tu nešto mijenja.

"Prvo nismo primili gol. Drugo, ono što se Vranješ namučio sa Samarasom svaki igrač bi isto tako, a neki i više, jer to je paklen igrač. Možda je dva-tri puta nešto pogriješio, ali ne vidim razlog da ja tu nešto mijenjam pogotovo ako oni budu išli na kontranapad, onda nam trebaju brzi i okretni igrači", govori Sušić.

Naš napadač Vedad Ibišević iskazao je optimizam pred meč sa Litvancima. Kako ističe, oni su dobra ekipa i ne treba ih potcijeniti, ali mi ćemo ići ka pobjedi.