Spisak igrača za Grčku
0

Sušić pozvao Zvjezdana Misimovića i Elvira Rahimića

Piše: J. Hadžiahmetović
Safet Sušić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Safet Sušić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Selektor bh. nogometne reprezentacije Safet Sušić objavio je danas spisak za predstojeću utakmicu protiv Grčke u okviru kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo, koje se naredne godine igra u Brazilu.

Na listi je 25 igrača. To su Asmir Begović, Asmir Avdukić, Jasmin Fejzić, Boris Pandža, Emir Spahić, Toni Šunjić, Mensur Mujdža, Ognjen Vranješ, Ervin Zukanović, Muhamed Bešić, Miralem Pjanić, Senad Lulić, Sejad Salihović, Adnan Zahirović, Elvir Rahimić, Haris Medunjanin, Senijad Ibričić, Muamer Svraka, Miroslav Stevanović, Zvjezdan Misimović, Ivan Sesar, Avdija Vršajević, Edin Džeko, Edin Višća i Vedad Ibišević.

Sušić je kazao kako je ovo vjerovatno prvi i posljednji put da je pozvao ovoliko igrača. Što se tiče poziva Zvjezdanu Misimoviću, selektor kaže kako nije imao dileme u vezi sa pozivom veznjaku.

"On je posljednjih desetak godina jedan od naših najboljih igrača. Dao je veliki doprinos da budemo na ovom mjestu na kojem smo sada. Njegov kvalitet nikada nije dolazio u pitanje", kazao je Safet Sušić te dodao da su male šanse da Miralem Pjanić i Sejad Salihović zaigraju, ali ih je ipak pozvao.

Popularni Pape kaže kako je spisak napravljen prije sedam dana, odnosno prije povrede Miralema Pjanića.

"Što se tiče Pjanića, Pandže i Salihovića, znam da su šanse veoma male da oni budu u najužoj kombinaciji. Želim da budu sa nama. Pjanić će biti sa nama 18. marta i ukoliko postoje najmanje šanse, igrat će", kazao je Sušić.

Što se same utakmice tiče, Sušić kaže kako nijedan rezultat nije loš ukoliko nam on dozvoljava da budemo na prvom mjestu u grupi.

"Treba pokušati dobiti tu utakmicu i sve uraditi da je ne izgubimo. Neće biti lako, to svako zna. Nisam od onih koji daju nekakve bombastične izjave. Vidjet ćemo. I bez Miralema možemo sastaviti dobru reprezentaciju", poručio je selektor Zmajeva.

Sušić kaže kako neće ništa posebno mijenjati u taktici koju je do sada primjenjivao sa reprezentacijom.

"Ja imam čovjeka koji dobro poznaje njihovu reprezentaciju i igrače. Mnoge od njih je trenirao. Ne bih govorio o kome se radi, a nije Duško Bajević", kaže Sušić.

"Ova utakmica je važna, ali i one poslije nje su isto važne. Jer, ako pobijedimo Grčku moramo pobijediti i Latviju", dodao je Sušić te potvrdio da će igrati najbolji i najiskusniji igrači.

Sušić se osvrnuo i na podršku navijača.

"Mi se nigdje ne osjećamo kao da igramo na strani. Imat ćemo podršku od prve do posljednje minute. Zahvaljujući njima, uspjeli smo dva puta okrenuti rezultate".

Iskusni defanzivac Elvir Rahimić propustio je dosadašnje kvalifikacione utakmice za odlazak na SP. Međutim, ovaj put, Sušić ga je uvrstio na spisak.

"On je u najužoj kombinaciji. Nisam siguran da ćemo tu utakmicu igrati sa dva defanzivna igrača. Vidjet ćemo ko će igrati na tom mjestu, da li će to biti Rahimić ili Zahirović", kazao je Sušić.

Što se Miroslava Stveanovića tiče, Sušić kaže da je on igrama u Vojvodini, mladoj reprezentaciji i dosadašnjim utakmicama u A selekciji pokazao svoj kvalitet.

"To što se njegov novi trener nije uvjerio u Stevanovićev kvalitet, to je njegova stvar. Momak je svaki put veoma dobro igrao. On je u najužoj kombinaciji", pojasnio je Sušić.

Podsjetimo, kvalifikaciona utakmica između BiH i Grčke igra se 22. marta na Bilinom Polju u 20:45 sati. Što se grupe G tiče, trenutno smo izjednačeni sa Grcima po broju bodova. Obje reprezentacije su upisale po tri pobjede i jedan remi. Međutim, zbog bolje gol razlike, Zmajevi se nalaze na prvom mjestu.