Nogomet
2

Sušić pozvao Zorana Kvržića za utakmice protiv Lihtenštajna i Litvanije

Klix.ba
Zoran Kvržić
Zoran Kvržić
Selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić objavio je spisak igrača na koje računa u utakmicama protiv Lihtenštajna i Litvanije. Novo ime na spisku je Zoran Kvržić, nogometaš Rijeke.

Osim njega, među 23 pozvana igrača nema novih imena. Pape je pozvao golmane Asmira Begovića (Stoke City), Asmira Avdukića (Borac Banja Luka) i Jasmina Fejzića (Aalen).

Sušić je pozvao i Ermina Bičakčića (Eintracht Braunschweig), Emira Spahića (Bayer Leverkusen), Tonija Šunjića (Zorya Lugansk), Ervina Zukanovića (Gent), Borisa Pandžu (Gornik Zabrze), Senada Lulića (Lazio), Sejada Salihovića (Hoffenheim), Adnana Zahirovića (Bochum), Elvira Rahimića (CSKA Moskva), Harisa Medunjanina (Gaziantepspor), Senijada Ibričića (Kayseri Erciyesspor), Miralema Pjanića (AS Roma), Miroslava Stevanovića (Elche), Izeta Hajrovića (Grasshoppers), Avdiju Vršajevića (Hajduk Split), Zvjezdana Misimovića (Guizhou Renhe) te napadački trio Vedada Ibiševića (Stuttgart), Edina Džeku (Manchester City) i Edina Višću (Istanbul BB).

Na spisku nema povrijeđenog Mensura Mujdže.

Pripreme našeg najboljeg tima počinju za sedam dana, kada je zakazano okupljanje u Hotelu Hercegovina na Ilidži.

"Treba se najozbiljnije pripremiti i ozbiljno ući u utakmicu. Oni imaju već jedno iskustvo igranja sa nama, kada su počeli otvoreno i primili osam golova i vjerovatno će sada doći sa ciljem da ne prime puno golova. To znači da će igrati zatvorenije i da će nama trebati vremena da postignemo prvi gol. Igrači su svjesni da se nijedan protivnik ne smije potcijeniti i ne treba razmišljati o drugoj utakmici dok se ova ne završi", kazao je Sušić uoči utakmice protiv Lihtenštajna, koja se igra 11. oktobra na Bilinom Polju.

Četiri dana kasnije, Zmajevi putuju u Litvaniju, gdje će odigrati posljednju utakmicu kvalifikacija za Mundijal u Brazilu 2014. godine.