Počele pripreme reprezentacije
0

Sušić: Od igrača očekujem maksimum, a protiv Rumunije ću biti zadovoljan remijem

FENA
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine započela je pripreme za kvalifikacijske utakmice protiv Rumunije i Albanije.

U subotu je u Sarajevo doputovalo sedam igrača, Hasagić, Mujdža, Salihović, Pandža, Mravac, Bešić i Medunjanin. U subotu je stigao Vedad Ibišević, a dolazak Edina Džeke očekuje se u nedjelju. Ostatak tima priključit će se pripremama u ponedjeljak, kada će biti kompletirana reprezentacija.

Već na početku priprema selektor Safet Sušić našao se u problemu zbog povrede Salihovića.

Naime, igrač Hoffenheima je u Sarajevo došao s povredom koljena i nakon ljekarskog pregleda vratio se u Njemačku te neće biti u kombinaciji za predstojeće utakmice.

Selektor Sušić je naglasio da od igrača u Rumuniji očekuje maksimalan angažman, a bio bi zadovoljan osvojenim bodom.

"Ako izborimo remi izbacit ćemo Rumune iz utrke za drugo mjesto. I dalje mislim da su nam oni najveći konkurenti za tu poziciju. Uz eventualnu pobjedu nad Albanijom napravili bi veliki posao. Sa četiri bod iz dvije utakmice bio bih prezadovoljan, kazao je Sušić za Fenu.

Reprezentacija BiH će od ponedjeljka biti kompletna, a prvi trening imat će istog dana u 18 sati u Hrasnici. Do odlaska u Rumuniju reprezentativci BiH će u Hrasnici trenirati u utorak i srijedu, a u Bukurešt putuju u četvrtak u 10 sati.

Susret Rumunija - BiH odigrat će se 3. juna u Bukureštu u 20 sati. Četiri dana kasnije nogometaši BiH u Zenici dočekuju Albaniju.

Nakon četiri odigrana meča D-grupe kvalifikacija BiH zauzima četvrto mjesto sa sedam bodova. Prva je Francuska sa 12 bodova iz pet utakmica, a slijede Bjelorusija i Albanija po osam (5 utakmica). Rumunija je peta sa pet bodova iz pet mečeva.

Vezani članci