Bh. reprezentativci se okupljaju
0

Edin Džeko: Čeka nas teška utakmica u Rumuniji

Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine započela je jučer pripreme za kvalifikacijske utakmice protiv Rumunije i Albanije. Danas su se timu priključili Emir Spahić i Edin Džeko.

U Sarajevo u doputovali Hasagić, Mujdža, Salihović, Pandža, Mravac, Bešić, Medunjanin, Ibišević, Spahić i Džeko, a ostatak tima priprema će se priključiti u ponedjeljak.

Džeko je okupljenim novinarima kazao da im predstoji teška utakmica u Rumuniji.

"Motivacije za igru za reprezentaciju nikada ne nedostaje. Očekuje nas velika utakmica, ali se nadamo da ćemo pobijediti i protiv Rumunije i protiv Albanije", kazao je bosanskohercegovački reprezentativac koji je član engleskog Manchester Cityja.

Podsjetimo, Sejad Salihović neće igrati zbog povrede koljena. Međutim, Džeko smatra da će uspjeti prevazići taj problem.

"Žao mi je što Salihović ne može igati, ali nije ga bilo ni na početku kvalifikacija, tako da to ne bi trebao biti veliki problem", istakao je bh. nogometaš.

Reprezentacija BiH će od ponedjeljka biti kompletna, a prvi trening imat će istog dana u 18 sati u Hrasnici. Do odlaska u Rumuniju reprezentativci BiH će u Hrasnici trenirati u utorak i srijedu, a u Bukurešt putuju u četvrtak u 10 sati.

Susret Rumunija - BiH odigrat će se 3. juna u Bukureštu u 20 sati. Četiri dana kasnije nogometaši BiH u Zenici dočekuju Albaniju.

Nakon četiri odigrana meča D-grupe kvalifikacija BiH zauzima četvrto mjesto sa sedam bodova. Prva je Francuska sa 12 bodova iz pet utakmica, a slijede Bjelorusija i Albanija po osam (5 utakmica). Rumunija je peta sa pet bodova iz pet mečeva.