Ostaje li Pape na klupi Zmajeva
0

Sušić: Ivica Osim će prvi saznati za moju odluku

Piše: Nedžad Jamaković
Safet Sušić (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Safet Sušić (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić iduće sedmice će doći u Sarajevo i s čelnim ljudima NS BiH razgovarati o tome hoće li ostati na klupi Zmajeva.

Sušić je za Sarajevo-x.com kazao kako će za njegovu odluku o ovom pitanju prvo saznati predsjednik Komiteta za normalizaciju NS BiH Ivica Osim, a tek onda novinari.

"Nemam razloga žuriti, jer mi ugovor traje do 31. decembra. Još 16 dana sam selektor BiH, a ovdje u Francuskoj rješavam nagomilane privatne obaveze. Iduće sedmice dolazim u Sarajevo gdje ću s ljudima u Savezu razgovarati o svom statusu. Prije toga ne bih želio davati bilo kakve izjave, a prvi će, prije novinara, za moju odluku saznati predsjednik Ivica Osim", rekao je Pape.

Upitali smo selektora Sušića dvoumi li se možda zbog male plaće na mjestu selektora, na što je ponudio isti odgovor da ne želi govoriti o detaljima.

"Svakako mi je čast biti selektor svoje zemlje, ali isto tako smatram da ne treba ni previše dugo ostati na toj poziciji. Moj cilj je bio da odvedem reprezentaciju na Evropsko prvenstvo, a to nisam uspio, iako smo dobro igrali. To je za mene neuspjeh, a ako još ne bih s ovom reprezentacijom otišao na Svjetsko prvenstvo, to bi za mene bila katastrofa. Eto, to je jedna od mojih dilema", otkrio nam je Pape.