Selektor najavio ofanzivnu igru
6

Sušić: Došli smo u Dublin da se nadigravamo s Ircima

FENA
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
"Bez obzira što smo oslabljeni neigranjem kapitena Emira Spahića i Saše Papca, imat ćemo dobar tim za susret s Irskom i nadam se da im se možemo suprotstaviti", izjavio je selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić na današnjoj konferenciji za medije u Dublinu.

Najbolji nogometaši Bosne i Hercegovine sutra igraju pripremni meč protiv selekcije Irske u okviru priprema za predstojeće kvalifikacije za svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Nakon Irske, BiH će u Chicagu igrati prijateljski susret protiv Meksika.

Sušić je naglasio da Irska ima dobre igrače i trenera i poželio im uspjeh na predstojećem evropskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini, te najavio ofanzivnu igru reprezentacije BiH s dva napadača.

''Džeko je bitan igrač za naš tim i bez njega ne mogu sastaviti tim, dok je Ibišević u izvanrednoj formi i toliko je dobro igrao u drugom dijelu sezone da sam primoran da obojicu uvedem u igru. Nismo došli samo da ostvarimo rezultat, nego i da pokažemo našu pravu vrijednost'', kazao je Sušić.

Konferenciji je prisustvovao i kapiten bh. tima Emir Spahić, koji neće moći igrati ni protiv Meksika, iako su postojale indikacije da bi se mogao naći na terenu u Chicagu.

Spahić će se najvjerovatnije prekosutra vratiti u Španiju gdje će nastaviti s rehabilitacijom da bi bio spreman za kvalifikacijske susrete.