Nogomet
13

Danas okupljanje bh. nogometaša u Irskoj

FENA
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će se okupiti u Dublinu uoči prijateljskih utakmica sa selekcijama Irske i Meksika.

Selektor Safet Sušić na prozivci u hotelu Radisson Blu očekuje sve pozvane igrači, izuzev Darka Maletića koji je ranije otkazao dolazak.

Sušić neće moći da računa ni na Papca, dok je pod znakom pitanja i nastup Spahića. Kapiten bh. selekcije nije trenirao duže vrijeme, a odluka o tome hoće li zaigrati bit će donesena uoči utakmice.

"Mislim da je teško očekivati da zaigra protiv Irske, ali postoji mogućnost da bude na terenu protiv Meksikanaca. No, odluka će biti isključivo na njemu", izjavio je selektor Sušić.

Dodao je da će u predstojećim utakmicama pružiti šansu svim igračima.

Reprezentacija Irske također ima problema s povredama igrača, a selektor Giovanni Trappatoni najvjerovatnije neće moći da računa na Givena, O'Sheu i Dunnea.

Ircima će meč sa BiH biti generalna proba za nastup na evropskom prvenstvu, na kojem će biti u grupi sa Španijom, Italijom i Hrvatskom.

Meč Irska - BiH na rasporedu je 26. maja na stadionu "Aviva" u Dublinu u 16 sati.

Pet dana kasnije nogometaši BiH u Chicagu se sastaju sa selekcijom Meksika.

Bit će to drugi prijateljski meč dviju selekcija, a prošle godine BiH je u Atlanti poražena s 2:0. Sušić sada očekuje bolji rezultat.

"Ni tada nismo odigrali loše, bili smo ravnopravni s njima, ali, nažalost, izgubili smo. Meksiko ima jaku ekipu, nalazi se među četiri latinoameričke selekcije, odmah uz Brazil, Argentinu i Urugvaj. Sigurno je da će biti teška utakmica, ali se nadam pozitivnom rezultatu. Čuo sam da ćemo imati i veliku podršku navijača, kao da igramo na domaćem terenu. Moramo učiniti sve da ih ne razočaramo", kazao je Sušić.

Za ove susrete Sušić je pozvao 21 igrača: Begovića, Šehića, Mujdžu, Pandžu, Spahića, Jahića, Svraku, Rahimića, Medunjanina, Lulića, Pjanića, Misimovića, Salihovića, Zahirovića, Vrančića, Stevanovića, Vranješa, Ibričića, Ibiševića, Džeku i Alispahića.