Zbog Pandže i Ibričića
0

Sušić dolazi na splitski Poljud

FENA
Safet Sušić
Safet Sušić
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić danas će boraviti u Splitu, gdje će pratiti susret polufinala hrvatskog Kupa između Hajduka i Dinama.

Sušić će pratiti nastupe bh. reprezentativaca u dresu splitskog kluba Senijada Ibričića i Borisa Pandže.

"Upravo putujem za Split. Dolazim zbog Pandže i Ibričića, želim ih vidjeti kako igraju u svome klubu", kazao je Sušić u telefonskoj izjavi Feni.

Njegov dolazak bit će motiv više Ibričiću koji će sigurno da nastupi, dok će Pandža priliku vjerovatno čekati s klupe.

Sušić je u nedjelju pratio i bundesligaški derbi Wolfsburg - Hoffenheim, u kojem je dvostruki strijelac bio Edin Džeko, dok je jedan gol postigao i Zvjezdan Misimović. Kazao je da je zadovoljan njihovim nastupom, ali i da nije razočaran zbog lošije forme Ibiševića.

"Mislim da nije važna trenutna forma jer kvalifikacije počinju tek za nekoliko mjeseci. Meni je najvažnije da nogometaši igraju u svojim klubovima", kazao je Sušić.

Potvrdio je da je u ponedjeljak razgovarao s Jasminom Sudićem, mladim stoperom švedskog prvoligaša Malmea.

"Imam informacije da se radi o kvalitetnom igraču. Njegova želja je da igra za bh. reprezentaciju i nadam se da će se to i dogoditi", izjavio je bh. selektor.

Devetnaestogodišnji Sudić je povremeni U-21 reprezentativac Švedske i morao bi promijeniti nogometno državljanstvo ako bi pristao da igra za reprezentaciju BiH.

Sušić je dodao da nije odustao od dovođenja bivšeg turskog U-21 reprezentativca, 23-godišnjeg Ediza Bahtiyaroglua.

"Nakon kraće pauze počeo je ponovo da igra za svoj klub. Pratit ću njegove nastupe, i ako bude zaslužio dobit će poziv u reprezentaciju", naglasio je Sušić.

Vezani članci