{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


FOTO
/
Sušić objavio koga vodi u Švedsku i Njemačku

S
Piše: A. K./Sarajevo-x.com
18.5.2010. u 11:28
0
75
Sušić objavio koga vodi u Švedsku i Njemačku
0
Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić na današnjoj konferenciji za medije objavio je spisak od 22 igrača koji će otputovati na pripremne utakmice koje naša selekcija igra protiv Švedske i Njemačke.
Foto: F. Krvavac/Fotoservis
Foto: F. Krvavac/Fotoservis

Na spisku se nalaze sljedeći igrači:

Golmani: Kenan Hasagić, Asmir Begović i Ibrahim Šehić
Odbrana: Emir Spahić, Safet Nadarević, Sanel Jahić, Džemal Berberović, Boris Pandža i Adnan Mravac
Vezni red: Samir Muratović, Sejad Salihović, Miralem Pjanić, Zvjezdan Misimović, Senijad Ibričić, Elvir Rahimić, Haris Medunjanin, Mehmed Alispahić i Mensur Mujdža
Napadači: Zlatan Muslimović, Vedad Ibišević, Edin Džeko i Ermin Zec

Sušić je rekao da će reprezentaciju činiti igrači koji igraju u stranim ligama, jer igrači u Premijer ligi BiH, kako kaže, nisu pokazali zadovoljavajući kvalitet. Iz naše lige u reprezentaciju je pozvan samo golman Željezničara Ibrahim Šehić.

Selektor je rekao je pogledao između 10 i 15 utakmica domaće fudbalske lige i da mu je nakon pregledanih utakmica savjest mirna.

Foto: F. Krvavac/Fotoservis
Foto: F. Krvavac/Fotoservis

Na upit novinara da li je Hrvatska fudbalska liga toliko kvalitetnija od Premijer lige, Sušić je odgovorio da je jedina dilema iz HNL-a bio Mehmed Alispahić, veznjak Šibenika, ali ga je pozvao jer je o njemu dobio dobre informacije.

Pitanje koje je posljednjih dana najaktulenije kada je u pitanju selekcija BiH je nastup Mensura Mujdže.

"Problem sa Mujdžom je što ni njegovi roditelji nemaju CIPS dokumente i ne mogu izvaditi ni rodni list ni potvrdu o državljanstvu. Međutim, njegova majka je dolazila u Doboj i to ćemo pitanje pokušati riješiti za nekoliko dana. Paralelno sa tim i Mujdža će rješavati pitanje svojih dokumenata. On je već dolazio u Doboj i dolazit će opet. On je vrlo zainteresovan za nastup u reprezentaciji", rekao je Munib Ušanović. Sušuč je dodao da će Mujdža putovati sa reprezentacijom iako ne uspije srediti dokumentaciju.

Selektor je imao i dilemu oko igrača Valladolida Harisa Medunjanina sa kojim je obavio razgovor prije nekoliko dana.

Foto: F. Krvavac/Fotoservis
Foto: F. Krvavac/Fotoservis

"Razgovarao sam sa Medunjaninom prije nekoliko dana. On je rekao da je zdrav i da je sve uredu. Iako na posljednjoj utakmici nije bio među 18 igrača, to je valjda odluka trenera, pozvao sam ga u sastav za ove dvije utakmice. Također sam mu predložio da pronađe novi klub ako želi da zadrži status reprezentativca", rekao je selektor Sušić

Prema njegovim riječima, isti je savjet dao i Džemalu Berberoviću, igraču turskog Denizlispora.

Sušić je po ko zna koji put rekao da je igranje u timovima prvi kriterij pri izboru igrača. Zbog toga su sa spiska izostavljen Admir Vladavić i Dario Damjanović koji su neredovni u svojim ekipama.

Selektorov cilj u prijateljskim utakmicama je odigrati dobro i napraviti zadovoljavajući rezultat. Prema njegovim riječima, priliku da zaigraju će dobiti 18-19 igrača, a ukoliko rezultat bude odgovarajući priliku će dobiti svi pozvani igrači.

Okupljanje reprezentativaca je 27. maja u Štokholmu, dok je polazak u Frankfurt na utakmicu protiv Njemačke 30. maja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: