Nogomet
302

Suljić se poigrao s odbranom Szombathelyena i pogodio za pobjedu Ujpesta

Klix.ba
Asmir Suljić
Asmir Suljić
Bh. nogometaš Asmir Suljić bio je strijelac pobjedničkog gola za njegov Ujpest u susretu s Szombathelyenom u okviru 1. kola mađarske OTP Bank lige.

Ujpest i Szombathelyen su odigrali dobru utakmicu u kojoj je ipak viđen samo jedan gol. Bivši nogometaš Sarajeva i aktuelni član Ujpesta je za pobjedu svog tima pogodio u 83. minuti utakmice nakon sjajne solo akcije. Poigrao se s odbranom Szombathelyen Haladasa, a potom i savladao protivničkog golmana.

"Odigrali smo prvo kolo nove sezone i pobijedili smo na gostovanju kod Szombathelyena rezultatom 1:0. Cilj nam je ove sezone da osvojimo jednu o četiri pozicije u vrhu tabele. Osjećam se odlično, počeo sam sezonu na najbolji mogući način te se nadam da ću ovako nastaviti", izjavio je Suljić za portal Klix.ba.

Utakmice svog bivšeg kluba redovno prati.

"Gledam nastupe Sarajeva sa zadovoljstvom. Pratio sam obje utakmice s Norvežanima, a momci su pokazali da su ozbiljna ekipa. Sada će snage odmjeriti s Atromitosom i dajem im velike šanse, jer izgledaju kao prava evropska ekipa. Protiv Divova se niko neće naigrati. Kao i svake godine, Sarajevo čuva obraz bh. nogometa", završio je Suljić.

Pogodak popularnog Šejtana pogledajte u prilogu (2:00).