Nogomet
88

Suljić, Belošević i Hadžić nakon uspjeha Sarajeva: Presretni smo, svaka čast momcima!

Piše: D. B.
Emir Hadžić
Emir Hadžić
Nogometaši FK Sarajevo su večeras pobjedom nad Atromitosom rezultatom 3:1 u Grčkoj izborili plasman u play off. Bivši članovi Bordo ekipe, Asmir Suljić, Emir Hadžić i Zoran Belošević su u izjavama za portal Klix.ba podijelili prve utiske nakon velikog uspjeha Divova sa Koševa.

"Još ne mogu da vjerujem, presretan sam, plačem od sreće. Ovo je zaista jedan veliki uspjeh za bh. nogomet. Sarajevo je nakon poraza od Haugesunda i Atromitosa na domaćem terenu uspjelo hrabrom igrom da se vrati, postigne po tri gola i plasira se dalje. To mogu samo velike ekipe koje imaju i glavu i rep, a to Sarajevo danas i jeste", izjavio je Suljić za portal Klix.ba.

On vjeruje da Sarajevo može napraviti dobar rezultat i u play offu te se plasirati u grupnu fazu Evropske lige.

"Nakon prve utakmice sam vjerovao da Sarajevo može dalje, jer je pokazalo više i bili su kvalitetniji protivnik..to se večeras i pokazalo. U play offu momci svakako mogu napraviti dobar rezultat i proći u grupnu fazu. Nakon ove pobjede u Evropi će svi gledati drugačije na Sarajevo. Nikom neće biti svejedno igrati protiv Divova", dodao je Suljić.

Belošević je također sretan zbog uspjeha bivšeg kluba te je uputio iskrene čestitke.

"Velika je ovo pobjeda, zaista. Večerašnja utakmica me podsjetila na onu protiv Helsingborga, kada sam ja igrao. Momci su se večeras lavovski borili i odigrali veoma dobru utakmicu uz podršku navijača. Čestitam im od srca na prolazu dalje i želim da zaigraju u grupnoj fazi. Pozdravljam navijače", rekao je Belošević.

Čestitkama se pridružio i nekada sjajni napadač Sarajeva Emir Hadžić.

"Svaka čast momcima i stručnom stabu, pobijedili su preiskusnu ekipu i pokazali su da imaju ogroman kvalitet..Pratio sam obje utakmice i sretan sam i ponosan na ekipu. Svaka čast", kazao je Hadžić.